MohSETH Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Przy istalacji prosi o te wlasnie biblioteke i to w wersji 1.0 a w necie z nalazlem tylko loudmouth 0.17 moze mi ktos pomoc? Bo po ./configure wyskakuje mi blad" checking for loudmouth-1.0 >= 0.17... Package loudmouth-1.0 was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `loudmouth-1.0.pc'to the PKG_CONFIG_PATH environment variable No package 'loudmouth-1.0' found ********************************************************** Jabber plugin need loudmouth! You don't have loudmouth installed (or you have wrong version)Please download loudmouth: http://www.imendio.com/projects/loudmouth/ ********************************************************** configure: error: i nie wiem co zrobic:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Przy istalacji prosi o te wlasnie biblioteke i to w wersji 1.0 a w necie z nalazlem tylko loudmouth 0.17 moze mi ktos pomoc? Bo po ./configure wyskakuje mi blad" [ciach] checking for loudmouth-1.0 >= 0.17... Package loudmouth-1.0 was not found in configure: error: i nie wiem co zrobic:) a probowales z tego adresu sciagnac te biblioteke z podanego adresu? sciagnij z ftpa podanego na stronie , przekompilowac i zainstalowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano Styczeń 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Sciagalem wlasnie z tego ftpa i nic tam jest tylo wersja 0.17 a on potrzebuje 1.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Styczeń 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2005 Sciagalem wlasnie z tego ftpa i nic tam jest tylo wersja 0.17 a on potrzebuje 1.0 faktycznie, przeoczylem.. sorki (chyba ze zrobiles edit ) nie wiem, co wiecej z tym zrobic.. kiedys uzywalem GNUgadu, instalowal sie bez problemu. ostatnio tez mialem z nimi problem.. teraz przeszedlem na kadu i gaima Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi