patpi Napisano Styczeń 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 Mam pytanie Zachcialo mi się miec idealne srodowisko graficzne Wyszło że najlepiej nadaje sie na to Gnome 2.8 I wszystko by bylo super gdyby nie jedna rzecz, brakowało mi naprawde pięknego motywu i ikon. Moim zdaniem najfajnieszym zestawem ikon pod KDE jest Nuvola. Okazało się ze jest tez wersja Nuvoli pod Gnoma -> tutaj. Zainstalowałem wszystko bez problemów (wszystkie biblioteki (_odrazu_ → od razu) ORT mialem w systemie bo nie załowałem miejsca na dysku przy instalacji FC3 ) Odpaliłem i .... te ikony są przerazliwie duze !! ogromne (no moze przesadzam,ale nieduzo, sa duzo za duze) Jak je zmniejszyc tak zeby mialy normalna wielkosc (tak jak normalne ikony dostepne w Gnomie)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 Otwierasz okienko Nautilusa->Edycja->Preferencje i na zakładce Widoki ustawiasz domyślne powiększenie na 75% (albo 50, jak Ci wygodniej). Pozdrawiam PS. Też mam teraz te ikonki + Gnome.Kuvola + Brace 2 + tapetka zrobiona własnoręcznie w Inkskape. Wygląda to wszystko razem świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 DZIEKI, o to mi chodziło, coz proste ale bym na to nie wpadł bo szukalem tych opcji zupelnie gdzie indziej :lammer: dzieki jeszcze raz PS.Te Gnome.Kuvola + Brace 2 sa naprawde ciekawe,za to tez dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 Hehe... zapomniałem jeszcze o Plastikfox Nuvola dla Firefoxa. Tak żeby się wszystko kupy trzymało Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2005 Akurat ja uzywam Opery ze skórką Smile 3 i do tego załadowane paski narzedziowe i skróty klawiaturowe ala Firefox,ale może sie komus Twój Plastikfox przyda Pozdrawiam ----------------------- Edycja: Mam jeszcze jedno pytanko,refleksja po dwóch dniach używania theme Kuvola, ten temat jest troche zbyt bajecznie kolorowy, troszke męczy oko. Wypróbowałem zestaw Bluecurve + Brace 2 + ikony Nuvola. I naprawde jest swietne, podoba się nawet mojej mamie (co jest rzadkością). Tylko że gdy użyje Blucurve to znikaja te ikonki od nuvol w np. nautiliusie. Niby moge to zrobić ręcznie podmieniając pliki (np. wrzucajac ikonki z kuvoli do bluecurve, to troche jest roboty i nie kreci mnie takie "wyrobnictwo") ale wolałbym jakoś pół-automatycznie. Da się to jakoś łatwo zrobić podmieniajać np jakieś pliki opisowe tematów? (np.gtkrc,iconrc, lub te od bluecurve index.theme)? Niby próbowałem coś wykombinować,ale nie wyszło bo budowa tych katalogów z tematami jest zupełnie inna. No musze juz leciec na uczelnie,jak ktoś coś wykombinuje to dajcie znać Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi