Skocz do zawartości

Neverwinter Nights

tomcio15

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jest to może poprawne rozwiązanie problemu, ale miałem ten sam błąd przy Armagetronie. Najczęściej spróbuj za chwile czy reboot pomagało, nie wiem też jaki to mogło mieć wplyw, ale Xmms włączony w tle pomagał, choć raczej myślę, że to był tylko przypadek.

Ew. spróbuj wyczyścić wszystko i zainstalować gre na nowo :)

• 1 year later...

Zgoda, ale tylko dla wersji CD. Ja kupiłem sobie NWN w wersji DVD (za marne 19zł i to z dwoma dodatkami!) no i niestety nie znalazłem żadnego instalatora natywnego.

Jest inne wyjście: można zrobić instalację linkuksową z instalacji windowej (czyli np. z instalacji spod wine'a) ale konieczny jest późniejszy update linuksowy takiej instalacji. Nie jest to problem jeśli masz grę po angielsku - wtedy wszystko gra.

Jeśli jednak wersja jest PL (a ja mam taką) to pojawia się problem bo chyba nie ma polskiej,linuksowej wersji patcha np. 1.68. Jeśli zauktualizuje się wersją ENG to niby działa - ale postacie mówią po polsku a tekst leci po angielsku. Mnie to razi i utrudnia rozgrywkę. Póki co więc gram pod wine'm - 100% kompatybilności tylko niestety trochę wolniej :/

Problem stanowi polska wersja językowa. jak próbowałem ją pod Linuksem odpalać to też dostawałem "spadochronik" z SDL. Wersja angielska co ciekawe nie miała tego problemu. Zobacz jeszcze na stronie angielskiego klienta NWN i na ich forum. Swego czasu było tam opisanych bardzo dużo problemów z SDL.