tomcio15 Napisano Styczeń 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2005 Zgrałem grę z windowsa, ściągnąłem najnoweszego nwnlinuxclient i zonk. Zrobiłem tak jak napisali w instrukcji i kiedy wykonuję: ./nwn to wywala mi: Fatal signal: Segmentation Fault (SDL Parachute Deployed) Pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artanis Napisano Styczeń 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2005 Nie jest to może poprawne rozwiązanie problemu, ale miałem ten sam błąd przy Armagetronie. Najczęściej spróbuj za chwile czy reboot pomagało, nie wiem też jaki to mogło mieć wplyw, ale Xmms włączony w tle pomagał, choć raczej myślę, że to był tylko przypadek. Ew. spróbuj wyczyścić wszystko i zainstalować gre na nowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Styczeń 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 nie pomogło macie inne pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Październik 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2006 Można też normalnie instalować pod winem i gra chodzi jak ta lala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Październik 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2006 Z tego co pamiętam gra posiada natywny instalator dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Nazywało się toto NWN Linux Installer czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Październik 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2006 Zgoda, ale tylko dla wersji CD. Ja kupiłem sobie NWN w wersji DVD (za marne 19zł i to z dwoma dodatkami!) no i niestety nie znalazłem żadnego instalatora natywnego. Jest inne wyjście: można zrobić instalację linkuksową z instalacji windowej (czyli np. z instalacji spod wine'a) ale konieczny jest późniejszy update linuksowy takiej instalacji. Nie jest to problem jeśli masz grę po angielsku - wtedy wszystko gra. Jeśli jednak wersja jest PL (a ja mam taką) to pojawia się problem bo chyba nie ma polskiej,linuksowej wersji patcha np. 1.68. Jeśli zauktualizuje się wersją ENG to niby działa - ale postacie mówią po polsku a tekst leci po angielsku. Mnie to razi i utrudnia rozgrywkę. Póki co więc gram pod wine'm - 100% kompatybilności tylko niestety trochę wolniej :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Październik 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2006 Problem stanowi polska wersja językowa. jak próbowałem ją pod Linuksem odpalać to też dostawałem "spadochronik" z SDL. Wersja angielska co ciekawe nie miała tego problemu. Zobacz jeszcze na stronie angielskiego klienta NWN i na ich forum. Swego czasu było tam opisanych bardzo dużo problemów z SDL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi