AndyAlien Napisano Styczeń 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2005 Witam cos mi ciezko idzie ta instaacja, najpierw nie moglem znalezc odpowiedniej wersji teraz mam problem z sama instalacja mam nagrane dvd z (ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/core/3/i386/iso/FC3-i386-DVD.iso), plytka sie ladnie bootuje, wybieram sposob instalacji graficzny, wybieram jezyk, klawiature pozniej instalator dziwnie sie pyta zebym wsadzil plyte z pakietami instalacyjnymi, przeciez chyba wszystko mialo byc na tym dvd z ktorego sie zbootowalo malo tego mozna tam przeciez wybrac zebym podal gdzie na dysku lezy obraz z pakietami - tez to zrobilem i powiedzial ze nie mam tam zadnych obrazow zastanawiam sie czy moze byc tak ze instalator nie ma sterownikow do mojego dvd? Moze wy wiecie jak temu wszystkiemu zaradzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2005 zastanawiam sie czy moze byc tak ze instalator nie ma sterownikow do mojego dvd? Raczej nie, jeśli płyta się zbutowała i urochomiła się Anaconda to powinno zainstalować się bez problemu. Sprawdzałeś MD5Sum obrazu? Albo coś źle poszło podczas downloadu, albo to wina płytki. Spróbuj wypalić na innej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndyAlien Napisano Styczeń 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2005 Dobra druga plytka sie juz pali, a jak sprawdzic MD5Sum obrazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2005 Ściągasz sobie ten plik: ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora...i386/iso/MD5SUM umieszczasz go w tym samym katalogu w którym masz obraz płytki i w konsoli robisz: $ md5sum -c ./MD5SUM Dla obrazu DVD sprawdzanie może trochę potrwać więc cierpliwość wskazana Pozdrawiam PS. To powyżej jest dla Linuksa, w win musisz ściągnąć md5sum.exe. Obsługa pewnie taka sama, a jak nie to md5sum.exe --help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndyAlien Napisano Styczeń 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2005 to juz chyba wiem, dlaczego nie dziala. po odpaleniu na konsoli w windzie, mam taki warning D:\fedora>md5sum FC3-i386-DVD.iso -c md5sum: č!\Ż^ˇ˘8l ˙úˇŕ>,¦+Ż˘ř˘\\-dńc¸+żů˝TxÓ1˛¦>˙#?ÓXÓ-ąÉ;p=p9-'Í-LąLŻL#L!L˘ČM¦¦L,¦-`ş+˘+üş+«¦ţ¦n˘¦ ÷<¬Ź÷1^x¦Ş¦ěs ¦¦¦Ń¦Ş›Ŕ÷\Źy0\: No such file or directory č!\Ż^ˇ˘8l ˙úˇŕ>,¦+Ż˘ř˘\\-dńc¸+żů˝TxÓ1˛¦>˙#?ÓXÓ-ąÉ;p=p9-'Í-LąLŻL#L!L˘ČM¦¦L,¦-`ş+˘+üş+«¦ţ¦n˘¦Ťí»ü-o+| ¦Ş¦ěs ¦¦¦Ń¦Ş›Ŕ÷\Źy0\: FAILED open or read md5sum: WARNING: 1 of 1 listed file could not be read mozna sie pochlastac juz trzeci raz bede sciagal ta dystrybucje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2005 Coś źle robisz. -c służy do porównywania sumy z zapisaną w pliku (w tym przypadku MD5SUM, napisałem wcześniej skąd go ściągnąć) Jak chcesz wygenerować to wpisujesz tylko: md5sum D:\fedora\FC3-i386-DVD.iso powinieneś dostać coś takiego ca49964739f84848ca78fc03662272fb FC3-i386-DVD.iso Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[PL]Nixxx Napisano Styczeń 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2005 Sprawdzilem obraz md5sum.exe i dostalem taki komunikat: db8c7254beeb4f6b891d1ed3f689b412 *FC3-i386-disc1.iso co to oznacza moze ktos wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi