Gość Napisano Marzec 12, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2004 Udało sie komuś uruchomić wszystkie funkcje w tej klawiaturze pod linuxem w jakiś sposób mi nieznany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frantz Napisano Marzec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2004 też mi tego brakuje pod Linusiem Może jakaś litościwa duszyczka podrzuci jakiegoś linka lub manuala ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frantz Napisano Kwiecień 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2004 Hi Problem rozwiązany. Polecam lekturę najnowszegon Linux+ i artykuł o urządzeniach wejściowych. W skrócie: - odpalamy xev - klikamy interesujący nas klawisz - spisujemy z 3 linii keycode (np keycode 229) - spisane kody zapisujemy w pliku jeden pod drugim np. keycode 229 = F15 - odpalamy Xmodmap /ścieżka do pliku - tworzymy skrypt: !#/bin/bash xmodmap /ścieżka do pliku - nadajemy mu prawa do wykonywania chmod a+x nasza_nazwa - kopiujemy do któregoś z katalogów uruchamiane w autostarcie np: /usr/share/kde/autostart i to by było na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Kwiecień 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2004 Dobrze wiedzieć , ale w między czasie zmieniłem klawiature Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frantz Napisano Kwiecień 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2004 Dobrze wiedzieć , ale w między czasie zmieniłem klawiature Hi Tylko że podany w Linux+ sposób działa praktycznie na wszystkich klawiaturach. Ps. Mam nadzieję, że nie zamieniłeś wypasionych klawiszy na golutki standard, bo czasem warto mieć kilka funkcji "pod jednym palcem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Kwiecień 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2004 No zmieniłem na coś takiego : http://sklep.benchmark.pl/pelny_8977.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbuko Napisano Lipiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2005 No zmieniłem na coś takiego : http://sklep.benchmark.pl/pelny_8977.html Oooooooooooo, właśnie ostrzę sobie na nią pazurki Jak Ci się na niej pracuje i czy Twoim zdaniem warto zamienić coś takiego na Twój nowy zakup? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi