Skocz do zawartości

Mozil- Firefox Nie Obsługuje Wtyczek!

DAREK WL.

Rekomendowane odpowiedzi

PO zainstalowaniu CORE3 skonfigurowałem net[neo+, sagem] , poszło gładko.

Ale schody zaczeły sie dopiero przy instalacji wtyczek javy i flasha!

Automatyczna instalacja wtyczek przez firefoxa nie działa, po sciagnieciu flasha w koncowym momencie instalacji dostaje 'failed' konfiguruje recznie wg opisów na forum, skutek jest taki ze wtyczki działaja na przegladarkach; konqueror i epiphany a ani jedna z nich nie wyswietla sie na FIREFOXIE NIe wiem co mam zrobic aby firefox wyswietlał prawidłowo wtyczki, napisałem symlinki do odpowiednich bibliotek to wszystko nic nie dało; firefox nie widzi wtyczek choc sa one w katalogu /usr/lib/mozilla-1.7.3/plugins. Zauwazyłem ze obok katalogu mozilla-1.7.3 jest inny katalog mozilla, jaka jest rola tego drugiego katalogu'mozilla'

Prosze o pomoc jak zmusic FIREFOXA by wyswietlał flasha i jave.

I jeszcze jedno FIREFOXA mam po angielsku jak go spolszczyć?

Bede wdzieczny za wszelkie porady o wtyczkach w mozilli czemu nie chca działac.

DAREK kadu; 3548002

Prosze o pomoc jak zmusic FIREFOXA by wyswietlał flasha i jave.

Witam!

Co do instalacji javy, to polecam ten watek: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...ic=3067&hl=java, uzytkownik papti napisal calkiem dobra i dzialajaca instrukcje instalacji.

Co do flasha, to polecam http://rpm.pbone.net/ i pakiet flash-plugin-7.0.25-1 - sam wykrywa przegladarke i instaluje pluginy w odowiednim miejscu.

P.S. Firefox 1.0 z rpm u mnie znajduje sie w /usr/lib/firefox-1.0 (ang.). Co do spolszczenia, to zawsze mozesz zainstalowac angielska wersje z rpm-ow i podmienic zawartosc katalogu "/usr/lib/firefox-1.0" na zawartosc archium pobranego ze strony www.firefox.pl lub zainstalowac zawartosc archiwum.

DZieki wszystkim wam za porady rzeczywiscie do tej pory zawsze instalujac wtyczki do mozilli wpisywało sie /usr/lib/mozilla-numer a teraz trzeba /usr/lib/firefox.

Wtyczki juz działajaTylko ciekawe dlaczego0 w katalogu /usr/lib/ jest tez katalog o nazwie mozilla-1.7.3 i jest tez katalog o nazwie mozilla skoro tych przegladarek nie ma w CORE3?

• 2 weeks later...
DZieki wszystkim wam za porady rzeczywiscie do tej pory zawsze instalujac wtyczki do mozilli wpisywało sie /usr/lib/mozilla-numer  a  teraz trzeba  /usr/lib/firefox.

Wtyczki juz działajaTylko ciekawe dlaczego0 w katalogu  /usr/lib/  jest tez katalog o nazwie mozilla-1.7.3 i jest tez katalog o nazwie  mozilla    skoro tych przegladarek nie ma w CORE3?

to ze mozilli nie ma w menu nie oznacza ze jej (_wogle_ → w ogóle) ORT nie ma w dystrybucji :)

wystarczy wpisac w terminalu "mozilla" i ... niespodzianka. :lol::lol::lol:

(podobnie jest z xmms)

pozdr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...