Crocodil Napisano Marzec 13, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 13, 2004 Witam Ten post nie jest prośbą o pomoc ale raczej opisem problemu (i jego rozwiązania) na jaki się natknąłem. Mam nadzieję że w ten sposób pomogę innym użytkownikom... Z góry przepraszam za lakoniczność wypowiedzi ale jestem raczej niedoświadczonym użytkownikiem (_linuxa_ → Linuksa) ORT... Przechodząc do meritum - problem o którym piszę pojawił się podczas pisania nowego listu w programie Ximian Evolution. Mniej więcej co minutę program "zamierał" na 5 sekund po czym wracał do normalnej pracy... Niby nie jest to jakaś wielka awaria, ale jest to bardzo denerwujące... :evil: Poszukałem trochę w Internecie i pod tym adresem: http://lists.ximian.com/archives/public/ev...ary/035306.html znalazłem rozwiązanie. W skrócie (i po polsku) chodzi o to że w pliku /etc/hosts musi znaleźć się wpis (u mnie jest to jedyny wpis w tym pliku): 127.0.0.1 localhost <nazwa_komputera> Na wszelki wypadek dobrze jest też usunąć wszystkie puste linie oraz komentarze. Skąd wziąć część <nazwa_komputera>?? Wystarczy w konsoli wpisać hostname I w ten sposób problem zniknął Pozdrawiam, Crocodil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi