kyllos Napisano Styczeń 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 6, 2005 Witam, Przesiadłem się z 2 na 3 i jak na razie nie jest źle. Jedyny problem z jakim się spotkałem to uruchomienie piota do karty tv. Posiadam katrę pixelview i na fedorze 2 pilocik śmigał pięknie. przekompilowałem jajko, zainstalowałem lirca 0.7, stworzyłem lircd.conf oraz .lircrc i działało. Powtórzyłem to samo przy fedorze 3 i nic. Czyli przekompilowałem jajko na 2.6.10, zainstalowałem lirca 0.7 (bezproblemowo), wziąłem stare pliki lird.conf i .lircrc. Próbuję odpalić mode2: [root@localhost lirc-0.7.0]# mode2 mode2: error opening /dev/lirc mode2: No such device irexec to samo: [root@localhost lirc-0.7.0]# irexec irexec: could not connect to socket irexec: Connection refused No i pilot nie działa, co robie źle??? krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dredlord Napisano Styczeń 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2005 Sprawdź czy masz w w kalogu /dev/lirc bo umnie zamiast lirc było lirc0 i dopiero po zrobieniu linka zaczeło działać. ln -s /dev/lirc0 /dev/lirc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamb111 Napisano Styczeń 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2005 Ja musiałem ręcznie ładować moduł (/sbin/modprobe lirc_gpio) mimo odpowiednich wpisów w /etc/modprobe.conf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyllos Napisano Styczeń 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Ja musiałem ręcznie ładować moduł (/sbin/modprobe lirc_gpio) mimo odpowiednich wpisów w /etc/modprobe.conf. Tez musze to robić, a właściwie obok wpisu w modprobe.conf wrzuciłem jeszcze linijke modprobe lirc_gpio do rc.local Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kakiet Napisano Październik 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Październik 27, 2005 Pytanie:) Gdzie na sieci mozna znalesc sposob instalacji takiego pilota do karty TV? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi