Danveld Napisano Styczeń 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2005 początkowo wyślałem że to tylko bład związany z k3b. Jednak występuje też w innych programach. W czasie uruchamiania wyskakuje mi: [danveld@K1 uplink]$ ./uplink ./uplink: symbol lookup error: ./uplink: undefined symbol: __glutRoot [danveld@K1 uplink]$ k3b k3b: symbol lookup error: /usr/lib/libartskde.so.1: undefined symbol: _ZTv0_n32_N4Arts16SynthModule_stub11autoSuspendEv [danveld@K1 uplink]$ Mam FC3 zaktualizawane z FC2. Nigdy wcześniej takiego erroru nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2005 k3b: symbol lookup error: /usr/lib/libartskde.so.1: undefined symbol: _ZTv0_n32_N4Arts16SynthModule_stub11autoSuspendEv Co pokazuje Ci polecenie ldconfig? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danveld Napisano Styczeń 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2005 na userze: [danveld@K1 ~]$ /sbin/ldconfig /sbin/ldconfig: Can't create temporary cache file /etc/ld.so.cache~: Permission denied [danveld@K1 ~]$ a na roocie niz sie nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Możesz jeszcze wpisać wynik polecenia: rpm -q kdelibs k3b Wygląda na to jakby nie zaktualizowały Ci się wszystkie paczki. Być może masz coś w systemie z jakiegoś dziwnego repozytorium i Ci teraz miesza. Przykładowo u mnie nie ma też takiego symbolu (jest inny): [y4kk0@X init.d]$ nm -D /usr/lib/libartskde.so.1 | grep Arts16SynthModule_stub11autoSuspendEv U _ZN4Arts16SynthModule_stub11autoSuspendEv U _ZTv0_n28_N4Arts16SynthModule_stub11autoSuspendEv [y4kk0@X init.d]$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danveld Napisano Styczeń 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 [danveld@K1 bin]$ rpm -q kdelibs k3b kdelibs-3.3.1-0.1 k3b-0.11.14-2 [danveld@K1 bin]$ dzisiaj w nocy będę ściągał KDE 3.3.2, skoro to coś z kdelibs to może sie naprawi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 kdelibs-3.3.1-0.1 Paczka o takiej wersji nigdy nie była wydana w aktualizacjach lub w testowych aktualizacjach. Co pokazuje: rpm -qi kdelibs ?? Wydaje mi się, że ta paczka pochodzi z jakiegoś innego repozytorium i dlatego wszystko się sypie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danveld Napisano Styczeń 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Dzięki za pomoc i nakierowanie na właściwy trop. Zainstalowałem KDE 3.3.2 i wszystko działa:) Wreszcie mam w pełni działającą po aktualizacji Fedore;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi