PocketKocurek Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 Hej Zainstalowałem sobie dzisiaj FC3 z L+ i po ukończeniu instalacji system nie może zastartować. Pomóżcie! Nie chce formatować dysku i powtarzać wszystkiego od początku Licze na szybką pomoc! Config: Win C - XP SP2 (Startowa aktywna) | FS: NTFS Win D - Data | FS: NTFS Win E - Data | FS: NTFS Win F (usunięty i sformatowany przez FC3 jako Ext3 - hdd8) zainstalowana FC3 Win G - bootloader Acronis OS Selector (zainstalowany z PCFormat, do tej pory wykrywał Linuxy bez problemu :/) | FS: Fat? Fat32? nie jestem pewien :/ sformatowany w XP jako FAT, bootloader go widzi jako Fat12 :| Próbowałem jakoś przywrócić konfigurację GRUB (jestem początkujący w tych sprawach :/) ale pod koniec aktualizacji systemu wyświetla sie komunikato o braku możliwości dokonania zmian, ponieważ nie jest zapisana konfiguracja jądra... :/ Druga sprawa to czy w FC3 są jakieś narzędzia do prostego uruchomienia Neostrady na modemie Speedtouch 330? Proszę pomóżcie mi jak najszybciej !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiro Napisano Styczeń 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 (edytowane) witam! co do braku startu sytemu to bede szczery: nie wiem co do neostrady pod linuxem to w fedorze nie ma prostych narzedzi w standardzie. trzeba by je sciagnac ale to dopiero poczatek drogi przez meke :lammer: . mi sie w koncu udalo - net smiga jak sie patrzy goraco zachecam do skorzystania z opcji "szukaj". pozdr spiro ps. dopisz cos wiecej o dysku i chipsecie - to pomoze innym. z gory dziekuje Edytowane Styczeń 9, 2005 przez spiro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PocketKocurek Napisano Styczeń 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 9, 2005 chetnie bym skorzystal, juz sie nawet rozgladam ale potrzebuje kogos kto mi to wytlumaczy minimum tresci - maksimum przekazu :X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 poczatek drogi przez meke Jakiej tam drogi przez meke. PocketKocurek: zajrzyj do dzialu Porady -> Instalacja, tam jest wszystko opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PocketKocurek Napisano Styczeń 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 53 ludzi widzialo ten temat i tylko 2 odpowiedzialo?? :/ ludzie no... pomozcie mi!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 nie marnuj czasu na liczenie ilu ludzi przeczytało ten wątek, a ile odpowiedziało tylko w tym czasie poszukaj na Forum i w poradach. Na fedora.pl juz o tym było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PocketKocurek Napisano Styczeń 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 temat skonczony, po probie instalacji grub'a wywalilem fc3... jakies pomysly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 temat skonczony, po probie instalacji grub'a wywalilem fc3... jakies pomysly? Zainstaluj FC3 i zainstaluj grub'a a nie inne bootloadery bo to moze być wina tego bootloader'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PocketKocurek Napisano Styczeń 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 Przy mojej konfiguracji: jak mam grub'a zainstalowac? Z trybu rescue??? Bo jesli tak to nie chce sie tego dotykac... Nie znam sie az tak na Pingwinku... dlatego zainstalowalem alternatywny bootloader :/ Jesli ktos moze mi powiedziec jak zainstalowac grub'a to bylbym wdzieczny... Tylko tak zeby mi sie nic nie skopalo... Spadam FC3 instalowac.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiro Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 poczatek drogi przez meke Jakiej tam drogi przez meke. PocketKocurek: zajrzyj do dzialu Porady -> Instalacja, tam jest wszystko opisane. w dziale porady sa 3 sposoby instalacji. ZADEN z nich u mnie nie zadzialal. dzieki pit664 udalo mi sie opracowac czwarty dzialajacy - przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PocketKocurek Napisano Styczeń 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Zdezaktywowalem (doslownie: istnieje taka opcja w tym programie) bootloader OS Selector, zainstalowalem FC ustawiajac grub'a tak zeby sie zainstalowal na hdd8 i nic... W dalszym ciagu nie startuje FC ze swoim bootloaderem -,=" Kolejne pomysły??? :/ Chyba poszukam na forum ale watpie zeby cos bylo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Zdezaktywowalem (doslownie: istnieje taka opcja w tym programie) bootloader OS Selector, zainstalowalem FC ustawiajac grub'a tak zeby sie zainstalowal na hdd8 i nic... W dalszym ciagu nie startuje FC ze swoim bootloaderem -,=" Kolejne pomysły??? :/ Chyba poszukam na forum ale watpie zeby cos bylo... Jeśli od poaczątku instaluje FC to zaznacz miejsce MBR... A jeżeli już masz na dysku i nie widzi go to w katalogu images na CD1 jest obraz dyskietki startowej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PocketKocurek Napisano Styczeń 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 TERAZ MI TO MOWISZ????????????? =_____________= A co do MBR... to ma byc partycja hhd1? W moim przypadku? Bo nie jestem pewien... jakos... tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 MBR to jest Master Boot Sector jak instaluje fedore to zaznacz MBR i looz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PocketKocurek Napisano Styczeń 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 ==" looz? :/ PHI A gdzie ty kolego masz opcje MBR do zaznaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi