kelsten Napisano Styczeń 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 10, 2005 Mam na dysku sata 160 gb, i robie z tego tylko 10 gb wolnego miejsca nie podlegajaca pod zadne partycje windowsa. Na tym miejscu mam zamiar zainsatlowac FC3 64. Jakie trzeba zrobic partycje dla systemu przy zalozeniu ze mam 1 GB ramu??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berkof Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Przynajmniej dwie partycje. Jedna dla "\" a druga na swap. Znam ludzi, którzy przy takiej ilości ramu rezygnowali ze swapa - ale nie zalecane. Ja mam 512Ram i zastosowałem przelicznik 2xilość pamięci czyli ustawiłem 1Gb. Na Twoim miejscu nie ustawiałbym więcej niż 512 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Jeśli to desktop, to zrób jeszcze dodatkowo osobny /home Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matrix Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Swap - 1GB /boot /home /i tutaj reszta ja polecam w taki sposób tworzyć partycje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi