nspk Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Zainstalowalem Fedore 3, i gruba w mbr. System sie restartuje, wlacza sie Grub, wybieram start fedory i klops. Wyskoakuja inforamcje ze nie zostalo odnalezione jadro linuksa i nie moze dalej dzialac<lol>. Pozniej po wejsciu do windowsa, w partition magicu chcialem sprawdzic czy sie poprawnie zainstalowal a magic mi pokazuje ze Fedora zajela mi w calosci partycje na kotrej zostala zainstalowana a zuzylem moze na instalacje 1/4 miejsca, i wyskakuje blad ze partycja jest uszkodzona<lol>. NIe bardzo wiem co sie dzieje, bo moja przygoda z linuksem sie rozpoczyna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 być moze się myle, ale mi to wyglada na, albo wadliwy dysk,albo psującą się płyte spruboj zainstalowac raz jeszcze, moze z innych płytek Czy masz problemy ze stabilnością w innuch OSach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin118 Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 u mnie tez jest w partition magicu ze zajmuje cale miejsce moze sie myle ale wydaje mi sie ze pm po prostu nie potafii takich partycji odczytywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolly444 Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 być moze się myle, ale mi to wyglada na, albo wadliwy dysk,albo psującą się płyte niestety ale to tak wygląda Partition error ----> bad partition, żółte tło, taki oto napis występuje pod pq7 pq8 po prostu nie rozpoznaje wpisanych do mbr partycji linuksowych polecam fdiska dosowego albo linux`owego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 być moze się myle, ale mi to wyglada na, albo wadliwy dysk,albo psującą się płyte niestety ale to tak wygląda Partition error ----> bad partition, żółte tło, taki oto napis występuje pod pq7 pq8 po prostu nie rozpoznaje wpisanych do mbr partycji linuksowych polecam fdiska dosowego albo linux`owego. aha,i wszystko jasne, thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nspk Napisano Styczeń 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 11, 2005 Co do wadliwego sprzetu to watpliwe..instalowalem slackware i wszystko smigalo tylko nie chcialo mi sie go konfigurowac, wiec wybralem Fedorore. Wczesniej mialem Auroksa ale denerwowal mnie. Mam dwa dyski pierwszy WD 120 gb nowiutki, i drugi starzes Seageta 20 gb. Dyski podzielilem w ten sposob : WD C: Ntfs D:Ntfs E:Ntfs Seageate F:Ntfs partycja logiczna z Fedora(ext3) partycja logiczna na inna dystrybucje(ext3) swap Dyski sa na 100% dobre, bo przy wczesniejszysch systemach wszystko smiga. Stabilnosc - nic sie nie zawiesza. Partition magic widzi i potrafi przegladac partycje linuksowe, przy slackwarze i auroksie moglem swobodnie je przegladac. Jesli do jutra nic nie wymysle to napisze. 12 stycznia Znalazlem rozwiazanie:). Aby po zainstalowniau partycja byla widziana trzeba ja ponownie przeformatowac diskdruidem - jezeli wczesniej przygotowalismy sobie partycje dajmy na to partition magiciem. Po tym fedora pieknie smiga:). Tylko nie wiem czemu nadal wystepuje problem w partition bo caly czas nie " widzi" tej partycji - uwaza ja za uszkodzona i pokazuje e jest zajeta w 100%. Czy moze to wnikac z tego ze dysk nie jst ustawiony n stale w biosie jako LBA tylko Auto?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2005 Tylko nie wiem czemu nadal wystepuje problem w partition bo caly czas nie " Partition nie jest niestety ideałem. Teraz to po herbacie, ale na przyszłość wystarczy za pomocą PartitionMagica przygotować tylko wolne miejsce ale nie robić i nie formatowac partycji pod linuksa. Na wolnym miejscu tworzy się partycje i formatuje DiskDruidem i wtedy PM takie partycje widzi prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi