Skocz do zawartości

Audigy Ls W Fedora Core 3

Rav_Bart

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z kartą dźwiękową.Otórz system ją wykrywa i przypisuje sterownik(EMU10) natomiast nie ma żadnego dźwięku i żaden program (XMMS i in) nie chce działać.Czekam na pomoc.Mam małą prośbę: proszę o proste tłumaczenie, nie bardzo orientuje się w tym systemie... :(. Potrafię istalować rpm i źródlaki , ale jeśli chodzi o sprzęt to jestem zielony. :wacko:

Cześć!

System przypisuje zły sterownik. Standartowo w żadnej dystrybucji nie ma tego sterownika (chyba) Dla Alsy poniżej 1.0.8rc1 jest to snd-audigyls, zaś dla 1.0.8rc1i wzwyż to snd-ca0106. Albo przekompilujesz kernel, albo skompilujesz alsę. Polecam to drugie.

Poczytaj ten topic..

Jak się nie uda to spróbujemy dalej.

Powodzenia.

• 2 weeks later...

No trochę czasu minęło zanim mogłem znowu zasiąść do kompa pod Fedorą. Po licznych próbach udało się z dźwiękiem. Dzięki wszystkim za pomoc.

Inataluje jueszcze tylko (_rpma_ → RPM-a) ORT do mp3 i hajda na Soplicę(0.7l).

Jeszcze raz dzięki. W szczególności Wallie tobie. :lol:

Mam podobny problem z dzwiękiem. W moim jednak wypadku karta nie jest wykrywana. Natomiast podczas instalacji sterowników ALSA alsa-lib-devel-1.0.7-17.rhfc3.at.i386.rpm wyskakuje następujacy błąd.

rpm -ivh alsa*

ostrzeżenie: alsa-lib-devel-1.0.2-1.i586.rpm: Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID f6354a6d

błąd: Niespełnione zależności:

alsa-lib = 1.0.2 jest wymagany przez alsa-lib-devel-1.0.2-1.i586

Niby wszystko jest napisane ale sam juz nie wiem co zrobić dalej. Z góry dziękuje za pomoc i uwagi. Dodam ze na google.pl nie znalażłem zadnych informacji które były mi pomocne.