Skocz do zawartości

Instalacja Fedory 3:)

kroem

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie niedawno sciagnolem sobie Fedore 3. Nagralem wszystko na plytki... ustawilem

bootowanie w biosie na cdrom i tam gdzie powinien wlaczyc mi sie instalator wlancza mi sie Grub :/

Jezeli nagram boot.iso na plyte i tak samo bede probowal bootowac to bedzie dzialac czy nie ??

Moze ma ktos jakis inny sposob oprocz dyskietek, bo nie mam stacji dyskietek.

[cytat]Wlasnie niedawno sciagnolem sobie Fedore 3. Nagralem wszystko na plytki... ustawilem

bootowanie w biosie na cdrom i tam gdzie powinien wlaczyc mi sie instalator wlancza mi sie Grub :/

Jezeli nagram boot.iso na plyte i tak samo bede probowal bootowac to bedzie dzialac czy nie ??

Moze ma ktos jakis inny sposob oprocz dyskietek, bo nie mam stacji dyskietek.[cytat]

Właśnie, czy Fedore z dysku da się zainstalować bez dyskietki startowej? Nie mam stacji dyskietek, więc chciałbym ten etap instalacji ominąć :D

Po dlugich walkach z uruchomieniem instalki (patrz. temat Uruchamianie instalki) w koncu sie udalo, md5sum przed nagraniem pokazal OK, plyta sie zbootowala, wybieram graphic (ENTER) i doslownie 10 sekund mija i wszystko staje na nastepujących liniach:

(mniej wiecej)

running install...

running: /sbin/loader....

i koniec... plyta sie zatrzymuje, dysk nie pracuje i cisza. po nacisnieciu ctrl-alt-del system sie zamyka i papa. Co jest nie tak? Ja mam chyba jakiegos pecha do tej dystrybucji <_<

EDYCJA:

ok juz wiem co i jak: tzn wzialem zeby uruchomil sie bez hardware probe i poszlo nawet tryb graficzny (szkoda tylko ze monitora mi nie wykryl i pracuje w 50Hz - cholernie wali po oczach... Jestem przyzwyczajony do 85-120 :rolleyes: ). Zapuscilem media check i jest PASS wiec jestem pelen optymizmu co do jutrzejszej instalacji B):D

Edytowane przez Byku

Witam, postanowilem zainstalowac Fedore 3 i mam podobne problemy jak koledzy wyzej. Czy jest ktos kto moze rozwiac wszelkie watpliwosci ?

Mam FC3 nagrane na plytki i wszystko jest dobrze zrobione bo na innym kompie dziala bez zarzutu. Tylko na tym kompie na ktorym probuje zainstalowac nie mozna bootowac z plyt cd. Wina jest chyba biosa bo ustawione jest na bootowanie CDROM ale i tak nie bootuje. Sprawdzalem rowniez podpinajac inny cd-rom i tez to samo.

Mimo wszystko uparlem sie na FC3 i chce go zainstalowac na kompie. Probowalem tak jak pisal Gajownik wczesniej, ale po odpaleniu loadlin.bat wyskakuja mi wszystkie te napisy tak jak to jest przy ladowaniu sie (_linuxa_ → Linuksa) ORT a potem czarny ekran... nie odpala sie (_wogole_ → w ogóle) ORT instalator.

Probowalem tez sciagajac jakies obrazy na dyskietki z jednej stronki, nagralem tam na 5 dyskietek jak tam pisalo i efekt identyczny jak w tym co proponowal Gajownik.

Czy jest jeszcze jakis sposob aby mogl odpalic ten instalator bez bootowania z plyty CD ? Prosze pomozcie bo zaczynam watpic w Fedore Core 3 :/