petrosgiza Napisano Czerwiec 15, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 15, 2023 Witam, mam coś takiego: Ciąg serwera: /run/user/1000/pulse/native Wersja protokołu biblioteki: 35 Wersja protokołu serwera: 35 Czy jest lokalny: tak Indeks klienta: 207 Rozmiar kafla: 65472 Nazwa użytkownika: ghost Nazwa komputera: ghostTPp1 Nazwa serwera: PulseAudio (on PipeWire 0.3.71) Wersja serwera: 15.0.0 Domyślne określenie próbki: float32le 2 k 48000 HzDomyślna mapa kanałów: front-left,front-right Domyślny odpływ: alsa_output.usb-ASUSTeK_ASUS_XONAR_U5-00.analog-surround-51 Domyślne źródło: alsa_input.usb-Lenovo_ThinkPad_USB-C_Dock_Audio_000000000000-00.mono-fallback Ciasteczko: d171:a57c Problem jest z tą linijką co pogrubiłem, mam kartę dźwiękową 5,1 i mi gra tylko te dwa kanały. Jak zmienić i gdzie żeby domyślnie grało 5.1 czyli: front-left,front-right,rear-left,rear-right,front-center,lfe W debianie edytuje się pliczek pulse default i śmiga, w fedorze się męczę 2 dzień. Pomocy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petrosgiza Napisano Czerwiec 17, 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2023 Wszystko sprawdziłem nie mogę znaleźć pliku konfiguracyjnego, najlepsze jest to że na początku po instalacji prawidłowo pokazywało kanały, potem po aktualizacji pakietów zrobiło 2 kanały tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi