@Jonshu Napisano Październik 16, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2023 cześć jak można uruchomić proces systemowy w aby działał w tle? przykładowo mam polecenie wget uruchamiane skryptem PHP, pobieram serię 20 zdjęć jedno po drugim, czy jest sposób żeby wget mógł działać w tle, w sensie pobierać jednocześnie 20 zdjęć jako 20 osobnych procesów nie czekających na siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jonshu Napisano Październik 16, 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2023 sprawdzałem wget z parametrem --background wget ... --background ... ale wygląda na to że proces jest zabijany automatycznie jak tylko wejdzie w tło, tj. tworzą się puste pliki 0 bajtów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Jonshu Napisano Październik 16, 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2023 kurde działa jeszcze dodałem parametr -o żeby nie zaśmiecało logami i śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio Napisano Październik 16, 2023 Zgłoszenie Share Napisano Październik 16, 2023 Jak polecenie nie ma odpowiedniego przełącznika to jest jeszcze kilka sposobów opisanych np. tu https://linuxize.com/post/how-to-run-linux-commands-in-background/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi