Skocz do zawartości

Troche Mulaca Fc2

vip13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Moj problem polega na trocho wolno dzialajacej fedorze. Powylaczalem zbedne uslugi (wg. http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...762&hl=szybciej ) ale niektore fedora nadal zamula.

Chodzi mi dokladnie o namyslanie sie systemu. Po kliknieciu w ikone przegladarki system zamarza na pare sekund(nic nie mozna zrobic) i dopiero otwiera sie firefox.

Szukalem troche na forum ale duzo nie znalazlem.

Czy to moze zalezy od tego ze linux jest zainstalowany na partycji, ktora powstala po odkrojeniu wolnego miejsca od partycji Fat32?

Pozdrawiam!

P.S. Moj sprzet to Celeron 2.0GHz 256 ram ddr na plycie Asus P4S-X Dysk 80GiB Barracuda Seagate.

Czy to moze zalezy od tego ze linux jest zainstalowany na partycji, ktora powstala po odkrojeniu wolnego miejsca od partycji Fat32?

To nie ma żadnego znaczenia.

P.S. Moj sprzet to Celeron 2.0GHz 256 ram ddr na plycie Asus P4S-X Dysk 80GiB Barracuda Seagate.

Przy tym sprzęcie nie powinno być problemu.

Zobacz co ci pokaże chociażby 'top' (uruchom go przed odpaleniem np. przeglądarki).

To nie ma żadnego znaczenia.

tylko ze po okrojeniu tamtej partycji i sformatowaniu jej na ext3 wyskakuje mi komunikat smart o uszkodzeniu dysku. Bo zlepieniu tych partycji kompunikat sie nie pokazuje.

Zobacz co ci pokaże chociażby 'top' (uruchom go przed odpaleniem np. przeglądarki).

top przed odpaleniem firefoxa pokazuje zuzycie CPU 19% a przy uruchamianiu 89%.

u mnie jest podobnie. Usługi zbędne powyłaczane, ale system mulący jest do tego stopnia że zaczynam sie zastanawiać na czymś innym (yoper, vidalinux). Niby nie mam za dużego obciążenia systemu, ale odpalenie czegokolwiek to spory kawał czasu. Sprzęt to Intel 2GHz, 256RAM, grafa jakiś GForce2. Cholera mnie bierze zważywszy na fakt że XP jeżeli chodzi o prędkość to biję FC2 na głowę :(