andriusza1 Napisano Styczeń 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2005 Witam chcialem tylko zaproponowac tworca FC3 czy mozna cos zrobic na przyszlosc z xorg-x11-Mesa-libGL zebym nie musial za kazdym razem odinstalowywac poniewaz gdy jest to nie moge grac w gry,po aktualizacji jadra do 2.6.10 dzialaja gry ale wolno, po wywaleniu xorg-x11-Mesa-libGL chodzi gladko ale za to w apt pisze mi ze mam uszkodzonych 20 pakietow i nie moge zaktualizowac reszty pakietow. To tylko propozycja. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Sterowniki nVidii? Instalowane oryginalnym isntalatorem? Z tego co słyszałem, to sterowniki z rpm.livna.org poprawnie wszystko instalują i nie ma problemów z xorg-x11-Mesa-libGL. Mógłbyś je sprawdzić i napisać czy wszystko jest w porzadku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Tak instalowalem oryginalnym instalatorek NVIDII, a tu rpm.livna.org nie wiem gdzie tego szukac znalazlem ale XFree86 driver a przeciez FC3 ma xorg czy jakos tak ale juz nie na pewno XFree86 , prosilbym cie o blizsze naprowadzenie skad je sciagnac o dokladnego linka, sorry ze jestm gapa pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Najpierw będziesz musiał odinstalować stary sterownik - odpal instalkę z parametrem --uninstall. Pewnie nie usunie Ci wszystkich plików, więc przejrzyj /var/log/nvidia-installer.log (czy jakoś tak) i zobacz co zostało. Jak masz stare jądro w systemie, to sterowniki masz tutaj → http://rpm.livna.org/fedora/3/i386/RPMS.testing/ (nvidia-glx + moduł jądra). Jak masz nowsze to ściągnij paczkę .src.rpm stad → http://rpm.livna.org/fedora/3/i386/SRPMS.testing/ i przekompiluj: rpmbuild --rebuild nazwa_paczki.src.rpm Jak wszystko pójdzie OK, to paczki będziesz miał w $(rpm --eval %{_rpmdir})/i386 (lub jakimś podobnym katalogu). Wystarczy je tylko potem zainstalować (paczkę debuginfo możesz pominąć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi