akoss Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Witam, po nacisnieciu na dowolny plik *.rpm otwiera mi sie jego zawartosc, a ja chcialbym zeby uruchamial sie program instalujacy.Jak tego dokonac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 to chyba nie ten system. tu nie ma rpmdrake`a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 program instalujacy rpm -ivh plik.rpm ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akoss Napisano Styczeń 14, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Nie no na Fedorce 3 mialem wczesniej tak ze jesli nacisnalem na plik rpm to otwieralo mi sie okienko z zapyatniem czy zainstalowac pakiet, ale po ktorejs aktualizacji juz tego nie ma i otwiera mi sie teraz jako katalog ehhh;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Styczeń 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 14, 2005 Zrób tak: 1. Kliknij prawym przyciskiem myszy na RPMie. 2. Kliknij otwórz w... 3. W okienku wpisz system-install-packages 4. Zaznacz Zapamietaj aplikację skojarzoną z tym typem plików i naciśnij ok. Po tym wszystko powinno działać już dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi