Skocz do zawartości

Neo Problem Z Jadrem 2.6.10 :(( ?

andriusza1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego po uaktualnieniu FC3 do jadra 2.6.10 mam problem z automatycznym logowaniem do NEO ??? Teraz za kazdym razem przy starcie przy logowaniu wystepuje blad ze adsl nie zostal zaladowany dla kernel 2.6.10 i gdy sie juz zaloguje musze znowu kozystac z speedtouchconf wpisywac kraj, haslo,login po tym pisze ze jest OK i czy chce aby usluga uruchamiala sie automatycznie przy starcie robie y i co? Znowu przy starcie to samo i tak wkolko.Zaznaczam ze mam najnowsze speedtouchconf10NOV-2004 jakos tak to idzie. Co z tym zrobic zeby znowu bylo OK? Prosze o pomoc i z gory za nia dziekuje.

Pierwsze co mi przyszło do głowy to wydaje mi się że trzeba załadować jakiś moduł (modprobe). Miałem taką sytuacje po przejściu z 2.6.8 do 2.6.10 że niby wszystko w menuconfig zaznaczyłem * to i tak później okazało się że trzeba było ręcznie załadować moduł (u mnie do agpgart). Niby taka sama konfiguracja 2.6.8 i 2.6.10 a jednak inna :P

Być może u Ciebie też utworzył się jakiś moduł, którym wcześniej nie musiałeś się przejmować a teraz musisz go ręcznie załadować.

Pozdrawiam :)

Zaczyna mi to przypominac windowsa jak nowe jadro naprawilo problem z acpi_power_off called to teraz nie mam neo. Czy ktos mi pomoze? Bardzo prosze przeciez nie moge za kazdym razem co wlacze (_linuxa_ → Linuksa) ORT ustawiac loginu i hasla to bezsensu, jeszcze raz prosze o pomoc

Za to ty mi zaczynasz przypominac niezyczliwego nie powiem kogo zamiast pomoc to lepiej komus dokopac

Zaczynasz mi przypominać użytkownika windowsa.

brawo The Structorr

przeciez bo co pomagac i dzieki temu propagowac (_linuxa_ → Linuksa) ORT

mozna flejma zaczac i byc z siebie zadowolonym

:shock: :shock: :shock: :shock:

brawo The Structorr

przeciez bo co pomagac i dzieki temu propagowac (_linuxa_ → Linuksa) ORT

mozna flejma zaczac i byc z siebie zadowolonym

Nie zaczynam flejma. @MrReal zasugerował @andriuszy rozwiązanie problemu, a on nawet nie napisał czy spróbował, tylko płacze że windowsa mu przypomina. Szklaną kulę mam wyciągnąć czy iść do wróżki? Jeśli Jemu nawet nie chce się opisać dokładnie problemu (nie mówiąc już o samodzielnej próbie rozwiązania) to dlaczego mi ma się chcieć pomagać?

Najłatwiej jest narzekać na Linuksa i ciężko sobie uzmysłowić, że większość problemów wynika z niewiedzy i lenistwa usera. A moją poprzednią wypowiedź należy traktować jako ripostę za wylewanie swoich niepowodzeń na forum w takiej właśnie formie.

Pozdrawiam

/*edit*/

Właśnie przejrzałem sobie Twoje posty. Ilu osobom Ty pomogłeś? Zanim zaczniesz innych sprowadzać na dobrą drogę, spójrz na siebie.

Właśnie przejrzałem sobie Twoje posty. Ilu osobom Ty pomogłeś? Zanim zaczniesz innych sprowadzać na dobrą drogę, spójrz na siebie.

patrze na sibie

i widze czlowieka ktory nie wie nic w temacie linuxow wiec dlatego nie udziela sie i pomaga bo wiecej moze tylko namieszac

jakbym mial wiedze aby pomagac (_napewno_ → na pewno) ORT bym to robil

Powiem ci dlaczego mi to zaczyna przypominac windowsa poniewaz w windowsie tez tak jest ze jak jedno aktualizujesz to drugie przestaje dzialac to raz, po dwa nie odpowiedzialem bo bylem na weekend w szkole ale to nie wazne, po trzy jestes bardzo nie kulturalny tylko umiesz krytykowac(przez takich jak ty wierz mi Linux sie nie bedzie rozwijal),bo zajarzyj na forum windy kazdy kazdemu pomaga a nie ma wontów ze to ze tamto, po cztery nie jestem as i nie umiem zrobic aby wkapilowac w jadro pliku dokladnie lepiej czekac na gotowe bo jak ktos mi raz wytlumaczy jak to zrobic to drugi raz nie zapytam i moze pomoge komus innemy ( a raczej (_napewno_ → na pewno) ORT) z takim samym problemem a nie bede kogos krytykowal ze jest len i (_wogole_ → w ogóle) ORT!!! Krakowa tez od razu nie zbudowali a tobie powiem jedno zapomnial wół jak cieleciem był!!! NIe wierze ze jak odpaliles pierwszy raz (_linuxa_ → Linuksa) ORT to wszystko wiedziales ale jak znam zycie to zaraz sie pochwalisz nam tu wszystkim ze byles the besthem. Nie lubie takich ludzikow jak ty, rob tak dalej i tobie podobni to czesc ludzie beda skladac ale windowsowi. Na szczescie nie wszyscy tacy tu sa i chwala im za to i dziekuje tym wszystkim z calego serca ktorzy mi pomogli oraz goraca pozdrawiam.

Nie wiem czy o to chodzi ale:

http://lists.debian.org/debian-user-polish...1/msg00129.html

hmm kto to powinien szukać...?

ej Panowie. Nie mówcie sobie na wzajem że jesteście fe bo to nie ładnie :P A po za tym zobaczcie co można znaleźć w google po wpisaniu "problem z neo 2.6.10". No i co? Zamiast rozwiązania problemu można poczytać sobie o flejmach (cokolwiek to jest :P)

Pozdrawiam :)