Skocz do zawartości

Konfiuracja Parametrow Jadra

MaRszaL

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio musialem przeinstalowac FC3 bo zauwazylem, ze mam troche za male partycje [ 20mb wolnego na / ]. no wiec usunalem stara, zainstalowala sie nowa wszystko ladnie, pieknie. doinstalowalem sobie mplayer'a. xmms'a i Drivery nVidia [ pobrane ze strony nvidi - nie rpm ]. po restarci wywala mi tylko szukanie sprzetu [ czy cos ] - Pisze ze OK - pozniej Konfiguracja Parametrow Jadra - nawet po godzinie nic sie nie dzieje.

Macie jakies pomysly ?

Pobierz sterowniki z http://rpm.livna.org/fedora/3/i386/RPMS.testing/ Musisz pobrac kernel-module i nvidia-glx - wszystkie w wersjach dopasowanych do jadra ktore posiadasz. Instalujesz jak zwykle rpm'y. Nie musisz edytowac zadnych plikow, instalator robi to za Ciebie.

P.S. Temat NVIDI byl juz wiele razy poruszany na forum ;)

ta instalacja z rpm jest jakas dziwna - jeden pakiet wymaga drugiego i na odwrot :blink:

[root@kp Desktop]# rpm -ivh kernel-module-nvidia-2.6.9-1.724_FC3-1.0.6629-0.lvn.4.3.i686.rpm
ostrzeżenie: kernel-module-nvidia-2.6.9-1.724_FC3-1.0.6629-0.lvn.4.3.i686.rpm: Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID a109b1ec
błąd: Niespełnione zależności:
       /usr/sbin/nvidia-config-display jest wymagany przez kernel-module-nvidia-2.6.9-1.724_FC3-1.0.6629-0.lvn.4.3.i686
       nvidia-glx = 0:1.0.6629 jest wymagany przez kernel-module-nvidia-2.6.9-1.724_FC3-1.0.6629-0.lvn.4.3.i686

[root@kp Desktop]# rpm -ivh nvidia-glx-1.0.6629-0.lvn.3.3.i686.rpm
ostrzeżenie: nvidia-glx-1.0.6629-0.lvn.3.3.i686.rpm: Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID a109b1ec
błąd: Niespełnione zależności:
       kernel-module-nvidia = 0:1.0.6629 jest wymagany przez nvidia-glx-1.0.6629-0.lvn.3.3.i686

Dzięki - już sobie poradziłem. użyłem metodu plik1 plik2.

teraz mam problem z Kadu - na XP uzywam konnekta i gdy eksportuje liste z niego bezposrednio na serwre Kadu nic nie pobiera. zazwyczaj wrzucalem najpierw te liste do GG a z GG na serwre i dzialalo. a teraz lipa. numery GG mam jako nazwy grupy, a w kazdej grupie jedna osobo o numerku 0

już sobie poardziłem - problem tkwi w GG 6.1 [ w którym zmieniono format

listy kontaktów ] - zainstalowałem Kadu 0.40 w którym ten problem

poprawiono, lecz ono jest jescze mało stabilne [ np. brak ikonki w trayu ]

- tam mi ładnie załadowało liste z GG - zapisałem do pliku, wróciłem do

0.39 i bez problemów mi wczytało. DZIEKI wszystkim za pomoc

Edytowane przez MaRszaL