MaRszaL Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 ostatnio musialem przeinstalowac FC3 bo zauwazylem, ze mam troche za male partycje [ 20mb wolnego na / ]. no wiec usunalem stara, zainstalowala sie nowa wszystko ladnie, pieknie. doinstalowalem sobie mplayer'a. xmms'a i Drivery nVidia [ pobrane ze strony nvidi - nie rpm ]. po restarci wywala mi tylko szukanie sprzetu [ czy cos ] - Pisze ze OK - pozniej Konfiguracja Parametrow Jadra - nawet po godzinie nic sie nie dzieje. Macie jakies pomysly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nspk Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Mam identyczny problem. Przed godzina zainstalowalem sterowniki z strony nvidii i to samo sie u mnie dzieje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaRszaL Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 no wiec u mnie pomoglo odpalenie rescue CD i przywrocenie configu X'ow do stanu z przed instalacji driverow [ zmienienie Driver na nv i dodanie Load dri ] i jak narazie dziala, ale direvry nVidi by sie przydaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akoss Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Poszukajcie na forum, juz byl ten problem, trza pewna rzecz dopisac:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Pobierz sterowniki z http://rpm.livna.org/fedora/3/i386/RPMS.testing/ Musisz pobrac kernel-module i nvidia-glx - wszystkie w wersjach dopasowanych do jadra ktore posiadasz. Instalujesz jak zwykle rpm'y. Nie musisz edytowac zadnych plikow, instalator robi to za Ciebie. P.S. Temat NVIDI byl juz wiele razy poruszany na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaRszaL Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 ta instalacja z rpm jest jakas dziwna - jeden pakiet wymaga drugiego i na odwrot [root@kp Desktop]# rpm -ivh kernel-module-nvidia-2.6.9-1.724_FC3-1.0.6629-0.lvn.4.3.i686.rpm ostrzeżenie: kernel-module-nvidia-2.6.9-1.724_FC3-1.0.6629-0.lvn.4.3.i686.rpm: Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID a109b1ec błąd: Niespełnione zależności: /usr/sbin/nvidia-config-display jest wymagany przez kernel-module-nvidia-2.6.9-1.724_FC3-1.0.6629-0.lvn.4.3.i686 nvidia-glx = 0:1.0.6629 jest wymagany przez kernel-module-nvidia-2.6.9-1.724_FC3-1.0.6629-0.lvn.4.3.i686 [root@kp Desktop]# rpm -ivh nvidia-glx-1.0.6629-0.lvn.3.3.i686.rpm ostrzeżenie: nvidia-glx-1.0.6629-0.lvn.3.3.i686.rpm: Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID a109b1ec błąd: Niespełnione zależności: kernel-module-nvidia = 0:1.0.6629 jest wymagany przez nvidia-glx-1.0.6629-0.lvn.3.3.i686 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Jak juz wspomnialem BYLO o tym na forum. Zeby nie byc goloslownym http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...=3047&hl=nvidia. P.S. Tak na przyszlosc, naucz sie uzywac wyszukiwarki na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Zuk87: nie musi nic doinstalowywac i najlepiej bedzie (przynajmniej wg mnie), jesli zainstaluje oryginalne sterowniki ze strony Nvidii. MaRszaL: nie chce mi sie znowu pisac, wez no sie troche wysil i uzyj "Szukaj" na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 MaRszaL Wydaj w katalogu, w którym masz te pliki rpm -Uhv *.rpm i po problemie Można też rpm -Uhv [plik1].rpm [plik2].rpm Jak pamiętam chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaRszaL Napisano Styczeń 15, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Dzięki - już sobie poradziłem. użyłem metodu plik1 plik2. teraz mam problem z Kadu - na XP uzywam konnekta i gdy eksportuje liste z niego bezposrednio na serwre Kadu nic nie pobiera. zazwyczaj wrzucalem najpierw te liste do GG a z GG na serwre i dzialalo. a teraz lipa. numery GG mam jako nazwy grupy, a w kazdej grupie jedna osobo o numerku 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterx Napisano Styczeń 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2005 To wrzuc kontakty sobie do pliku txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaRszaL Napisano Styczeń 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2005 piterx niestety i to nie pomaga - jeszcze troche powalcze, ale jak tyle razy instalowalem Kadu to nigdy nie mialem z tym problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Styczeń 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2005 Jak to nie pomaga to weś w końcu ręcznie tak ci już mówili W notatniku pod windą spisz numery, odpal je w jakimś edytoże (_linuxa_ → Linuksa) ORT i wprowadź do kadu Easy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaRszaL Napisano Styczeń 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2005 (edytowane) już sobie poardziłem - problem tkwi w GG 6.1 [ w którym zmieniono format listy kontaktów ] - zainstalowałem Kadu 0.40 w którym ten problem poprawiono, lecz ono jest jescze mało stabilne [ np. brak ikonki w trayu ] - tam mi ładnie załadowało liste z GG - zapisałem do pliku, wróciłem do 0.39 i bez problemów mi wczytało. DZIEKI wszystkim za pomoc Edytowane Styczeń 16, 2005 przez MaRszaL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi