frad Napisano Styczeń 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 15, 2005 Kto jeszcze ich uzywa z tego forum oprocz mnie? Glowna stronka na rozne systemy: www.crosswire.org, po odpowiedniej modyfikacji zapisow repozyt. mozna go sciagac przez yum-a (co najmniej Gnomesword) i pewnie tez przez apt/synaptic. U mnie chodzi extra, choc paczki sciagnalem wczesniej na mandrakelinux-ie (moduly z tekstami biblijnymi, slown.) i "podkleilem" na mojej fedorce 3. No i moze ktos ma do tegoz Sword-a Biblie Gdanska albo Warszawska albo Tysiaclatke? Anglojezyczne wersje sa SUPER - KJV, MKJV, LITV, YLT i in. ale brak troche polskiego w nich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lantis Napisano Styczeń 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2005 niszowy temat - ale ja próbowałem to zainstalować.... a właściwie kompilować ale coś nie wyszło... ale skoro Tobie się udało to OK. Napisz wszystko po kolei jeśli możesz: czyli jakie pakiety i skąd ściągłeś pzdr znalazłem paczki dla fedory 3 - zainstalowałem Sword'a i BibleTime - fajne, tylko fakt- brakuje polskich tłumaczeń niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frad Napisano Styczeń 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2005 niszowy temat - ale ja próbowałem to zainstalować.... a właściwie kompilować ale coś nie wyszło... ale skoro Tobie się udało to OK. Napisz wszystko po kolei jeśli możesz: czyli jakie pakiety i skąd ściągłeś pzdr jedno z rpm-a - moge podeslac ( [email protected] bez x na poczatku), drugie yum-em albo apt-get'em zainstalowalem; moduly ciagnie sie juz via program; rpm-y sa chyba u Dag'a Wieers'a na stronie; Sword to podstawa, Bibletime i/lub Gnomesword to graficzne interfejsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lantis Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 hej znalazłem kilka ciekawych rzeczy: Polska strona projektu SWORD sword.strona.pl można na niej znaleźć 3 polskie moduły: - dwie tłumacznienia Biblii (Gdańska i Warszawsko-Praska) http://sword.strona.pl/moduly.htm oraz http://sword.strona.pl/downloads/robinsonpl.raw.zip (słownik kodów morfologicznych) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eljahu Napisano Luty 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2008 na stronce pismo-swiete.za.pl są polskie moduły do sworda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 29, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Luty 29, 2008 Matko! Czy ludzie są naprawdę tacy głupi czy takich udają? Czy naprawdę nie widać daty? I czy naprawdę nie umiecie czytać? Taki DUŻY napis fedora.pl! To nie jest forum łindołsowe! Ludzie, opamiętajcie się! I polecam: http://jakilinux.org/linux/fedora/ to się dowiesz czego to jest portal... Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać poprostu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eljahu Napisano Marzec 1, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2008 Rozumiem, że to do mnie było z odnośnie tych głupich co udają, po pierwsze ta strona jest dość wysoko w google więc uznałem, że jak ktoś będzie szukał modułów do sword'a tak jak lantis to szybciej znajdzie tego posta niż stronkę którą podałem. Niechciałbym być niegrzeczny ale widzę, że obudziłeś się z ręką w nocniku bo same moduły do sword'a nie są związane z żadnym systemem trwale, tzn. działają tak samo na The Sword pod win jak i na BibleTime (KDE/Linux), GnomeSword (Gnome/Linux) oraz na BibleDesktop (java). Specjalnie spakowałem je zip'em żeby Ci co nie potrafię wznieść się na wyżyny (czytaj nie umieją przesiąść się na (_linuxa_ → Linuksa) ORT) i ci co już się wznieśli mogli z tych modułów skorzystać. Co do BibleTime to polecam www.rekabit.pl/~badacz/ jest tam kompletny opis instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi