thraker Napisano Styczeń 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 16, 2005 Witam wszystkich ! Uruchomiłem w FC3 karte WLAN Planet WL-8310 przy pomocy programu ndiswrapper - sterownik się ładuje. W win odpisałem sobie IP, maske posieci, bramkę domyślną, serwr DNS oraz dwie wartości o nazwach : adres fizyczny i adres p. dostępowego (oznaczony jako BSSID). W Fedorze uruchamiam system-config-network i mam aktywną karte jako wlan0, wpisuje odpowiednie wartości i dochodze do adresu p. dostępowego : - mam tu wpisany domyślnie adres, który pokrywa się z adresem fizycznym spisanym z win. daje ok i nie ma połączenia z siecią. - wpisuje w to miejsce adres BSSID (adres MAC) i też nic. Po uruchomieniu przegladarki pisze "ustalanie adresu serwera strony ..." Co dziwne po wpisaniu iwconfig wypisuje mi, że AP=00:00:... kiedy wpisze iwconfig wlan0 ap= 'adres puktu dostepowego' to mi wypisuje błędy. Jeszcze jedno - jak wykonać restart sieci, żeby po każdej zmianie w konfiguracji wireless nie było konieczności restartowania systemu ? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi