Skocz do zawartości

Mplayer Juz Mie Biere

Fatal@Error

Rekomendowane odpowiedzi

Od nie pamiętnych czasów instalowałem mplayera i nigdy nie miałem problemów z czcionkami albo sobie kopiowałem arial.ttf do ~/.mplayer/font i potem tylko ustawiałęm CP-1250, albo troche wczesniej robilem se ln -s do /usr/share/mplayer itd. itp. wiadomo oco chodzi, zawsze działało teraz jakaś kicha zajeb.... za przproszeniem. ę,ó,ć,ż mam, a nie mam ą, ś, ł z tym ć to też jakiś przekręt kur... raz jest ale jak jest małe ć a nie ma jak jest duże Ć wszystko praktycznie zastępuje pierd.... "ż"

Oco chodzi panowie bo normalnie juz nie umie z nerwów, moj fstab na win32 taki:

/dev/hda5 /media/D vfat auto,users,rw,codepage=852,iocharset=iso8859-2,umask=0 0 0

jakies porady plis bo nie strzymiatego :angry:

pozdrówko

The Structorr:

w Font - cp1250 i Encoding ISO-8859-2

co do ~/.mplayer/Font dać np. arial.ttf(czyli cp1250to jest ??) i we włąściwościach encoding dać itd... ??

pozdro

ps. Zrobiłem tak jak dredlord i działa teraz, skopiowałem zawartość katalogu z wielkością czcionki 18 cp1250 do ~/.mplayer/font i ustawiłem J/W.

Nie bede zaśmiecał forum i mam tu jeszcze jeden problem a miwnowicie taki jak ładuje film to mi wywala takie coś hrrr na starszych mplayerach tak nie mam cos chlopaki pogrzmocili tego mplayera.

IPB Image

tez irytujace

pozdro

• 2 weeks later...

Witam

Jak instalowalem mplayera to dalem: apt-get install mplayer i wszystko sie dobrze zainstaloiwalo - skorki, gui i fonty z kodekami. Czcionki i kodowanie mam takie:

Subtitle & OSD - encoding none, Encoding - Slavic/Centrsal European Windows (CP1250). Ponadto wrzucilem skina do katalogu: /usr/local/share/mplayer/Skin/default/

Wszystko dziala bez zarzutu :)

Marek

Mam maly problem z MPlayer 1.06

Konfiguruje go ze zrodlowek z parametrami --enable-gui --language=pl i wszystko fajnie leci dopoki nie odpale graficznie wyskakuje komunikat jak sie domyslam po wegiersku a menu mie ma polowy polowy opcji opisanych :angry: co za syf a pozatym fukncja cache wylacza sie przy uruchomieniu

poprostu nie mam slow juz

(_acha_ → aha) ORT musialbym zmienic kodowanie tekstu na cp-1250 ale jak tego nie ma w pcja tzn jest ale nie opisane tylko puste pola :shock: rewelajcja ta nowa wersja nic tylko instalowac

MPlayer 1.06

menu mie ma polowy polowy opcji opisanych

rewelajcja ta nowa wersja nic tylko instalowac

Ja tak miałem w starszej wersji (nie wiem w której), że menu było do połowy. Dlatego przerzuciłem się na mplayera z paczek (a musze powiedzieć/napisać, że lubiłem kompilować mplayera, ale taki kwiatek miałem kilka razy i mi się odechciało)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...