Skocz do zawartości

Ati Dla Xorg Już Jest

pit664

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki pit664 za informację i za linka. Właśnie przed momentem udało mi się odpalić akcelerację :) Miałem przy tym trochę problemów między innymi z tym fragmentem xorg.conf-iga:

SubSection "Display"
   Viewport 0 0
   Depth 16
   Modes "800x600" "640x480"
EndSubSection

Wyrzucało mi przy uruchamianiu x-ów ze fglrx nie obsługuje tego trybu.. Dziwne, ale gdy wywaliłem cały ten fragment z confa to wszystko się uruchomiło jak należy.

Trochę mnie dziwią niskie wyniki fgl_glxgears (200-300) w porównaniu do tych, które wydziałem na tym forum (np. tutaj dla radeona 9600 TX (nie wiem co to tx, ja mam zwykłe 9600 256mb). Ale też nie wiem jak to właściwie mierzyć bo gdy schowam/zminimaluzuję fgl_glrxgears-y to wyniki są lepsze (>500). Grunt że działa :)

Pozdrawiam

wyniki glxgears czy fgl_glxgears nie są najlepszym benchmarkiem (ale istnieją) to po pierwsze. Po drugie, jezeli juz je uzywamy to okno musi byc "on top" czyli na wierzchu i nie mozna ani manipulować jego wielkoscią ani "nakładać" na niego innych okien - wielu użytkowników (nie tylko tego forum ale i na całym świecie) błyszczy wynikami tylko poprzez np. zrzucenie okna glxgears do paska zadań.... Porównanie może dać test fps w konkretnej grze (Doom3 itd) - pozwala nam to porównac wydajność nie tylko miedzy użytkownikami ale i systemami (linux a inne OS...). jeżeli ktoś zna wiarygodny "syntetyczny" benchmark pod linuksa chętnie go wypróbuję....

pzdr4all

:)

zgadzam sie że nie należy brać pod uwagę wyników z glxgears ja mam

1500 fps na radku 9550 podrasowanego biosem do ~9600 (cpu 430Mhz mem 500Mhz)

Quake 3 zap... gorzej z UT2003 w 800x600 sa czasem zarwania ??? dziwne

moje fglrxinfo :

display: :0.0 screen: 0

OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.

OpenGL renderer string: RADEON 9600 XT Generic

OpenGL version string: 1.3.4769 (X4.3.0-8.8.25)

ale nie zawsze jest sterownik zaladowany gdy sprawdzam fglrxinfo czasem jest Mesa

???? czy ktos ma ten sam problem??