Siela Napisano Styczeń 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 18, 2005 Po zainstalowaniu najnowszej wersji IceWM (pakiet pobrany z rpm.pbone.net) nie mogę go uruchomić. Poza 2 standardowo zainstalowanymi środowiskami graficznymi wyświetlanymi przy logowaniu, nie znajduje sie IceWM. Jak go dodać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldi_ww Napisano Styczeń 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2005 utworz plik Icewm.desktop o tresci [Desktop Entry] Encoding=UTF-8 Type=XSession Exec=icewm-session TryExec=icewm-session Name=IceWM Comment=IceWM, a fast and flexible window manager Comment[pl]=IceWM, szybki menedzer okien i umiesc go w /usr/share/xsessions , nowemu plikowi nadaj te same uprawnienia dostepu co istniejacym juz tam plikom .desktop (nie wiem czy to konieczne - sprawdz) - u mnie to dziala, z tym ze ja uzywam kdm nie wiem czy to pojdzie dla domyslnego gdm. pzdr ww Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Styczeń 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2005 Sorki, że tak nie na temat ale czy jeśli zainstaluje IceWM to będę mógł całkiem zrezygnować z KDE (Gnome (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie posiadam) i czy wszystkie programy zainstalowane dotąd będą mi działały :?: A o uruchamianiu piszą coś tu: http://technik.spsk1.pl/~icewm/konfiguracja-uruch.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano Styczeń 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2005 O dzieki wszystko ruszyło A wiecie może jakie pakiety potrzebuje IceWM Control Panel? Podczas próby instalacji wypisuje, że brak PYGTK, ale ja mam zainstalowany ten pakiet!! Co do wypowiedzi Sahin`a: Sorki, że tak nie na temat ale czy jeśli zainstaluje IceWM to będę mógł całkiem zrezygnować z KDE (Gnome (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie posiadam) i czy wszystkie programy zainstalowane dotąd będą mi działały question.gif Z tego co słyszałem mając biblioteki KDE i GNOME nie powinno być problemów z uruchamianiem programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Styczeń 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2005 Też nie mogę zainstalować IceWM Control Panel bo też mi się o to pluje, bez względu którą wersję instaluje.W jakiej wersji masz IceWm bo ja mam wszystko po angielsku i nie wiem jak zrobić, żeby było po polsku. Jeśli ściągnąłeś już paczuszkę z wersją pl to podaj linka Aha i jeszcze czy udało Ci się włączyć, żeby pulpit ROX uruchamiał się odczas startu :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2005 Nie wiem czy się przyda, ale tu jest fajny opis instalacji i konfiguracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Styczeń 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2005 Nie wiem czy się przyda, ale tu jest fajny opis instalacji i konfiguracji. Już korzystałem z tej stronki, niestety nie znalazłem na niej odpowiedzi na niektóre pytania, wtym jak zrobić IceWM, żeby było po polsku. --- Jak zmusić Beep Media Player i Kadu żeby ich ikony pokazywały się w trayu a nie gdzieś w górnym rogu :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi