DAREK WL. Napisano Styczeń 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 20, 2005 Mam taki problem; Chciałem zeskanować dokument przy pomocy 'gimpa'-pobierz obraz i choc program sane uruchomił sie to gdy chciałem rozpocząć skan wyswietlił sie komunikat; failed to start scanner, device is busy. dlaczego tak sie dzieje? Probowałem skorzystac z programu do skanowania kooka który choc przeznaczony dla KDE pod gnome tez sie uruchomił, tyle ze klikanie na 'scan' nic nie daje,skanowanie nie zaczyna sie. Kiedyś pod CORE1 lub AUROXEM 9.3.1 działanie programu 'scanning' było prawidłowe, bez kłopotów. Teraz w nowych dystrybucjach AUROX10.0 I CORE3 nie ma programu scanning a te 2 inne nie chca zadziałać , dlaczego? Który jeszcze program na CORE3 można wykorzystać do skanowania? Zastanawia mnie tez dlaczego bezposrednio po właczeniu kompa nastepuje wysyłanie niewielkich pakietów danych do netu, wskazuja na to migajace ikonki'monitor sieci' choc nie zdazyłem otworzyc nawet przegladarki a ikonki monitora sieci juz sygnalizuja aktywność , dlaczego? Bede wdzieczny za porade dlaczego moj skaner jest'device is busy' i nie zaczac pracy i jakiego programu oprócz kooka czy gimp uzyc do skanowania aby wreszcie sie udało DAREK kadu 3548002 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi