kacza78 Napisano Marzec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2004 Witam wszystkich na forum Mam nielada problem z zainstalowaniem gDeskletsow na FC1. Kompiluje sie ok ale podczas uruchamiania wyrzuca blad, ze nie moze znalezc bonobo.ui. No i w sumie sie nie dziwie bo ja go tez znalezc nie moge Zainstalowalem juz chyba wszystko z bonobo w nazwie (apt-getem) i tego pliku nadal nie ma :/ W jakim pakiecie on sie znajduje :?::?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YarZon Napisano Marzec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2004 Mam nielada problem z zainstalowaniem gDeskletsow na FC1. Kompiluje sie ok ale podczas uruchamiania wyrzuca blad, ze nie moze znalezc bonobo.ui. hmmmmmmmmm.... A nie lepiej sciagnac rpm? Zobacz apt-get install gdesklets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacza78 Napisano Marzec 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2004 apt-get install gdesklets nie bardzo [root@kacza root]# apt-get install gDesklets Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done gDesklets is already the newest version. a pomimo to: [kacza@kacza kacza]$ gdesklets Traceback (most recent call last): File "/usr/local/bin/gdesklets", line 12, in ? from main.Starter import Starter File "./main/Starter.py", line 2, in ? File "./factory/DisplayFactory.py", line 3, in ? File "./sensor/DefaultSensor.py", line 1, in ? File "./sensor/Sensor.py", line 15, in ? File "./sensor/SensorConfigurator.py", line 1, in ? ImportError: could not import bonobo.ui Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YarZon Napisano Marzec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2004 wpisz: apt-get remove gdesklets lub rpm -e gdesklets i sprobuj zainstalowac ponownie - Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacza78 Napisano Marzec 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2004 wpisz:i sprobuj zainstalowac ponownie O ile remove poszlo bez problemu o tyle install juz nie idzie :roll: [root@kacza /]# apt-get install gdesklets Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done E: Couldn't find package gdesklets [root@kacza /]# apt-get install gDesklets Reading Package Lists... Done Building Dependency Tree... Done E: Couldn't find package gDesklets apt-cache search tez milczy... wszystko to jakies popiep..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YarZon Napisano Marzec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2004 Tu masz linka: http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/idp...g.i386.rpm.html Sciagnij i zainstaluj, a (_napewno_ → na pewno) ORT bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacza78 Napisano Marzec 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2004 Tu masz linka: http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/idp...g.i386.rpm.htmlSciagnij i zainstaluj, a (_napewno_ → na pewno) ORT bedzie ok. wiesz co... ja to mam chyba juz tak porypne w mojej fedorze, ze nic sie na to nie poradzi... nadal blad jest ten sam (tzn instaluje sie w dowolny sposob ale sie nie uruchamia...) W kazdym razie dziekuje za pomoc :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Marzec 23, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2004 [...] nie poradzi...nadal blad jest ten sam (tzn instaluje sie w dowolny sposob ale sie nie uruchamia...) [...] coś się na pewno da pokaż co wywala Ci w konoli po wpisaniu: # rpm -qa | grep python # rpm -qa | grep gconf # rpm -qa | grep bonobo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacza78 Napisano Marzec 23, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2004 # rpm -qa | grep python python-2.2.3-7 gnome-python2-canvas-2.0.0-2 libxml2-python-2.5.11-1 python-devel-2.2.3-7 gnome-python2-gconf-2.0.0-2 python-optik-1.4.1-1 gnome-python2-gtkhtml2-2.0.0-2 gnome-python2-2.0.0-2 gnome-python2-bonobo-2.0.0-5 rpm-python-4.2.1-0.30 # rpm -qa | grep gconf gconf-editor-2.4.0-1 gnome-python2-gconf-2.0.0-2 pkgconfig-0.14.0-6 aha... nie wiem czy to wazne ale: # rpm -qa | grep GConf GConf2-2.4.0.1-2 GConf2-devel-2.4.0.1-2 GConf-1.0.9-11 GConf-devel-1.0.9-11 # rpm -qa | grep bonobo libbonobo-devel-2.4.0-1 bonobo-devel-1.0.22-7 libbonoboui-devel-2.4.0-1 libbonobo-2.4.0-1 bonobo-1.0.22-7 gnome-python2-bonobo-2.0.0-5 libbonoboui-2.4.0-1 Jestem mile zaskoczony zainteresowaniem Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Marzec 24, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2004 to masz kolego problem podobny do mojego a mianowicie .... wszystko chulało ... aż do momentu kiedy to 'upgradowałem' sytem i dociągnąłem nowe python* i wszystkom się zwaliło ... nie wiem czy to 'gdesklets' nie nadąza czy ten nowy python* jest jakiś "skrzywiony" ... suma sumaru też z tym walczę,,, i jaki do czegoś dojdę to dam znać... ale liczę że też będziesz "walczył" no i może ktoś coś podpowie ... bo ja na razie stanąłem ... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjShadow Napisano Marzec 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2004 No ja nie wiem...:D Yr... Jak może nie działać... inastaluje najnowsze pakiety z |:=>LINK<=:| i dziala bez problemu... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Marzec 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2004 No ja nie wiem...:D Yr... Jak może nie działać... inastaluje najnowsze pakiety z |:=>LINK<=:| i dziala bez problemu... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ta spoko .... jak pamiętasz ostanio skończyło się to rozłożeniu GNOME ... hehehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjShadow Napisano Marzec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2004 Wiem... Ale ja to robiłem na 3 komputerach a na moim czwartym chyba 10 razy i za każdym razem brak jakich kolwiek problemów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Maj 18, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 18, 2004 Witam ... Jeśli chodzi o ' GDESKLETS ' może ktoś uruchomil . " starterbar " ???? Bo ja mam problem z tym niemoge sobie tego załączyć .Pisze mi że brak sesora. :( Niemoge uruchomić dwoch najlepszych ktore mi się spodobały : - starterbar - CornarXMMS Może ktos to uruchomił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi