maestro Napisano Styczeń 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 Witam wszystkich ... Mam Fedore 3 a w niej sniffera Etheral. Mam taki problem : nie moge zobaczyc zadnego ruchu w mojej sieci, jedynie tylko ruch mojego komputera. Filtry raczej definiuje dobrze, bo gdzie indziej dziala. Czy ktos wie co moze byc przyczyna? Aha, zapomnialem dodac ze jestem za maskarada... Moze to ma jakis zwiazek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrReal Napisano Styczeń 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2005 Jeśli LAN jest na switchu to będziesz miał mały problem z podsłuchaniem sieci lokalnej (nie wnikam w szczegóły) Jeśli masz dostęp do serwera to uruchom tam sniffera i będziesz miał dostęp do wszystkiego bo gdzie indziej dzialtzn gdzie ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maestro Napisano Styczeń 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 Problem polega na tym ze ja nawet nie moge zobaczyc ruchu mojego kolegi (oczywiscie tylko w celach edukacyjno-testowych ) do ktorego jestem bezposrednio polaczony. To on routuje mi lacze.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi