ninjus Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 Witam. Właśnie stałem się posiadaczem fedora core 3, bez problemow zainstalowalem neostrade (dzieki dokladnym opisom:D) , ma tylko jeden mankament ale zacznijmy od poczatku. Mam jednoczesnie dwa lacza do netu: 1) neostrada 2) lacze z sieci lokalnej i teraz neo+ dziala mi tylko wtedy gdy kabel sieciowy jest odlaczony (dlaczego?) podejzewam ze jakis skrypt miesza w /etc/resolv.conf edytujac nameservery bo nawet jesli nie podnosze sieci lokalnej to jednak gdy kabel jest wtykniety, poprzez dhcp lapie sobie neo+ te nameservery wywalajac te co sam wpisalem w resolv.conf. Pozatym np. na winXP moglem jednoczesnie korzystac z neo i lana, jak wlaczylem neo+ to mialem net z neo + sam lan jak wylaczylem neo to mialem net z lana + Lan pozdrawiam ninjus edit: tak wygląda mój resolv.conf [root@ninja ninjus]# cat /etc/resolv.conf ; generated by /sbin/dhclient-script nameserver 62.233.128.17 nameserver 193.192.161.66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi