przem Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 witam mam problem z karta dzwiekowa tzn odtwarza dzwiek ale tylko z jednej aplikacji tj jednoczesnie nie odtwarza muzyki z xmms oraz dzwiekow z kadu fc3 karta: snd-intel8x0 kernel: 2.6.9-1.667 alsa pozdrawiam przem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rjpp Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 Witam przem nie pomoge ci w tym problemie ale mam prośbę czy możesz podać ustawienia w modprobe.conf bo mam problem z kartą dźwiękową a nie wiem jak mam to ustawić. z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Styczeń 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2005 Pewnie ma coś podobnego: alias snd-card-0 snd-intel8x0 options snd-card-0 index=0 install snd-intel8x0 /sbin/modprobe --ignore-install snd-intel8x0 && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : remove snd-intel8x0 { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-intel8x0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przem Napisano Styczeń 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2005 alias eth0 8139too alias snd-card-0 snd-intel8x0 options snd-card-0 index=0 install snd-intel8x0 /sbin/modprobe --ignore-install snd-intel8x0 && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : remove snd-intel8x0 { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-intel8x0 alias usb-controller ehci-hcd alias usb-controller1 uhci-hcd alias ieee1394-controller ohci1394 alias eth1 ipw2200 problem ciagle aktualny jakby cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roback Napisano Styczeń 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Masz KDE, XFCE (patrz niżej), GNOME (nie wiem) 1. Masz w XMMS'ie ustawione żeby grał przez artsd? 2. Masz włączone artsd? 3. Masz atyczkę do kadu, żeby grało przez artd? Może pomoże, ale ogólnie to i tak jest z tym do bani. Alsa już umie to robić, ale jak zaczną z tego korzystać zamiast z serwera arts, to dopiero w FC3 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przem Napisano Styczeń 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 25, 2005 Mam gnome ale z tego co zdarzylem sie zorientowac problem nie ma zwiazku z gnome/kde/xfce/etc 1)w xmms ustawione mam zeby gral przez alsa, na artsie sie wywala 2)nie, nie mam takiej uslugi 3)kadu mam przez /usr/bin/play lub /usr/bin/esdplay a czy problem moze byc zwiazany z sama karta snd-intel8x0, na innym kompie podobne ustawienia tylko karta emu10k i dziala OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi