ogurek Napisano Marzec 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2004 ludzie pomocy! gdzie jest jakiś program do regulacji jasności w f.c1 albo jak się to robi , bo już ledwo co widzę.pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luka Napisano Marzec 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2004 chyba nic innego nie pozostaje jak okularki przeciwsloneczne :wink: a na serio to... to pierwszy raz slysze o czyms takim wg mnie wyglada to na sterownik do karty graficznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogurek Napisano Marzec 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2004 ale co dalej? obniiżyłem współczynnik gamma na 0.2 bo niżej jest bez kolorów ale dalej jest za jasno. czy można jeszcze jakimś innym parametrem regulować jasność? prosze o proste tłumaczenia bo dopiero wczoraj w nocy dowiedziałem się co to jest terminal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrVit Napisano Marzec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2004 ale co dalej?obniiżyłem współczynnik gamma na 0.2 bo niżej jest bez kolorów ale dalej jest za jasno. czy można jeszcze jakimś innym parametrem regulować jasność? prosze o proste tłumaczenia bo dopiero wczoraj w nocy dowiedziałem się co to jest terminal. to może ten terminal ma jakieś regulatory typu pokrętło? suwak? przycisk? 1. masz dwie mozliwosci - sterowanie sprzętem (monitor. terminal) i wykorzystanie czegoś, co w zasadzie każdy terminal ma, czyli sterowanie m.in. jasnością (albo ciemnością ) 2. jeżeli masz środowisko pracy graficzne, wejdź do sekcji menu związanej z kolorami i wybierz najciemniejsze. Nie powinno razić. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogurek Napisano Marzec 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2004 od początku. w trybie graficznym kolor czarny jest szary. w terminalu do regulacji jasności znam tylko komende XGAMMA -GAMMA, a ustawienie jej wartości na 0.1 pozwala wreszcie zobaczyć coś innego niż mroczki przed oczami, lecz kolory dalej kłamią. są jeszcze jakeś inne komendy ? i pamiętajcie, że to jest dopiero 3 dzień z linuxem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi