genek11 Napisano Styczeń 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 Witam wszytskic!!!Prosze pomozcie mi zainstalowac AZUREUSA sciaglem juz jave zainstalowalem teraz nie weim jak azureusa zainstalowac pomozcie mam FC3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Styczeń 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 Azureusa się nie instaluje. Rozpakuj go gdzieś, wejdż do katalogu i wpisz ./azureus Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genek11 Napisano Styczeń 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 Czy mozesz mi to dokładniej opisac bo tak zrobilem i nic jestem troce zielony w FC3Z gory dzdiekje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Styczeń 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 To może napisz co ci wypisało po wpisaniu ./Azearus bo tak to bedzie ci ciężko pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genek11 Napisano Styczeń 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 no ok ale powiedz mi gdzie ja to mam wpisac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Styczeń 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2005 Jest to proste: Ja mam z katalogu /opt nastepujace katalogi: [root@medionak ~]# ls /opt azureus eclipse jdk1.5.0_01 maple9 netbeans-4.0 Nastepnie mam w pliku /etc/profile nastepujace wpisy (patrz koniec pliku) [root@medionak ~]# cat /etc/profile # /etc/profile # System wide environment and startup programs, for login setup # Functions and aliases go in /etc/bashrc pathmunge () { if ! echo $PATH | /bin/egrep -q "(^|:)$1($|:)"; then if [ "$2" = "after" ]; then PATH=$PATH:$1 else PATH=$1:$PATH fi fi } # Path manipulation if [ `id -u` = 0 ]; then pathmunge /sbin pathmunge /usr/sbin pathmunge /usr/local/sbin fi pathmunge /usr/X11R6/bin after # No core files by default ulimit -S -c 0 > /dev/null 2>&1 USER="`id -un`" LOGNAME=$USER MAIL="/var/spool/mail/$USER" HOSTNAME=`/bin/hostname` HISTSIZE=1000 if [ -z "$INPUTRC" -a ! -f "$HOME/.inputrc" ]; then INPUTRC=/etc/inputrc fi export PATH USER LOGNAME MAIL HOSTNAME HISTSIZE INPUTRC for i in /etc/profile.d/*.sh; do if [ -r "$i" ]; then . $i fi done unset i unset pathmunge JAVA_HOME="/opt/jdk1.5.0_01"; export JAVA_HOME ECLIPSE_HOME="/opt/eclipse"; export ECLIPSE_HOME AZUREUS_HOME="/opt/azureus"; export AZUREUS_HOME MAPLE_HOME="/opt/maple9"; export AZUREUS_HOME PATH="$JAVA_HOME/bin:$ECLIPSE_HOME:$PATH" #PATH="$JAVA_HOME/bin:$PATH" PATH="$AZUREUS_HOME:$PATH" PATH="$MAPLE_HOME/bin:$PATH" No i po w;ianach w tym pliku, trzeba sie wylogowac ze wszystkiego. Po ponownym zalogowaniu mozna uruchomic Azureusa za pomoca: azureus & Jezeli chce sie miec ikone w menu gnome, nalezy umiescis nastepujacy plik w /usr/share/applications [root@medionak ~]# cat /usr/share/applications/azureus.desktop [Desktop Entry] Encoding=UTF-8 Version=1.0 Type=Application Categories=Application;Internet; Exec=azureus TryExec= Icon=/opt/azureus/Azureus.png X-MultipleArgs=false Encoding=UTF-8 StartupNotify=true X-GNOME-DocPath= Name[pl_PL]=Azureus GenericName[pl_PL]= Comment[pl_PL]=Bittorrent Client Ikonka znajdzie se w zakladce Inne. Zdrowko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jana4cg Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Ściągamy najnowszą wersje Azureusa najlepiej wersje GTK.Rozpakujemy i uruchamiamy: # tar jxvf Azureus_2.1.0.4_linux.GTK.tar.bz2 # cd azureus # ./azureus Dla wygody stworzymy jeszcze sobie skrypt do uruchamiania azureusa,w tym celu logujemy się na konto root a potem: $ mcedit /usr/bin/azureus i wpisujemy treść skryptu: #!/bin/bash cd /home/user/azureus ./azureus napisał npck w razie niejasności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi