krupsiakmati Napisano Styczeń 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 Problem jest tego typu: mialem zainstalowany xp, dogralem na innej partycji FC3. Linux dziala spox, ale gdy chce wejsc do windowsa to pokazuje mi sie blad: rootnoverity (hd1,0) chainloader +1 Error 25: Disk read error Press any key to continue... Gostek mial podobny problem (opisany na tym forum o temacie: "Przypięty: Po Instalacji FC2 Windows mi nie startuje." Probowalem metod opisanych w tym artykule, ale nic! POMOCY! :shock: czy jak zmienie win np na 98 problem zniknie?? dla utrudnienia dodam, iz posiadam dysk serial ata:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Styczeń 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2005 Moze sie czepiam ale w tamtym temacie nie ma słowa wspomnianego o: Error 25: Disk read error Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 a sprobuj zmienic w grub.conf w wierszu ktory dotyczy windy z (hd1,0) na (hd0,0) przynajmniej ja tak mam i dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krupsiakmati Napisano Styczeń 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 dzieki andriusza1! zadzialalo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 ale o ile mnie pamięć i/lub rozum nie myli.. to to zalezy od polozenia partycji hda1 = hd(0,0) hda2 = hd(0,1) hda3 = hd(0,2) czy jakoś tak.... tylko zastanawiam się jak grub od roznia dwa dyski np. hda1 = hd(0,0) hdb1 = hd(1,0) /?????????????????????????????????????????????? does anybody know ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi