wklaczynski Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Posiadam świerzudką ferore 3 ściągniętą z serwera fedory i kartę graficzną RIVA TNT2, procesor Athlon 2.5 Próbowałem wszystkich metod: NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run W rezultacie XWindow nie startuje. wyrzuciłem to porzez nvidia-installer następnie zainstalowałem jądro 2.6.9-1.681_FC3 ponownie spróbowałem run oczywiście ustawiam xorg.conf zgodnie z opisem nadal się wykłada spróbowałem kernel-module-nvidia-2.6.9-1.681_FC4 i nvidia-glx wykłada się tak samo dodarkowo podczas instalacji krzyczy waringami jakiś sygnatur. następnie zainstalowałem jądro 2.6.9-1.724_FC3 spróbowałem kernel-module-nvidia-2.6.9-1.681_FC4 i nvidia-glx nie ma waringów super, ale do cholery nadal się wykłada! yum - także próbowałem Co jest nie tak, karta do kitu, komp do kitu, czy system do kitu? Jak to można zrobić, najlepiej używając rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Może cię zaskoczę ale najnowsze sterowniki nvidii nie działają z kartami TNT, TNT2 więc nie masz się co męczyć bo i tak nie zadziałają. Zainstaluj sobie starszą wersję najlepiej 1.0-6111. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Styczeń 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Dzięki. Spróbowałem tej wersji z nvidi i postąpiłem nawet wg rpm -ivh kernel-2.6.9-1.724_FC3.src.rpm cd /usr/src/redhat/SPECS rpmbuild -bp --target=i686 kernel-2.6.spec rpm -ivh kernel-2.6.9-1src.rpm Teraz w trakcie instalacji, po pierwszym paseku wywala się, krzyczy o źródła kernela. Obszedłem to tak sh nvidia.run --kernel-name='2.6.9-1.724_FC3' cp -a /dev/nvidia* /etc/udev/devices/ chown root.root /etc/udev/devices/nvidia* modprobe nvidia pierwsze modprobe śmiga, ale po przeładowaniu lsmod | less nie ma tego modułu i X-y się nie łasują setup także krzyczy jak ruszę xorg.cfg. gdy spróbuję modprobe nvidia to krzyczy o nieprawidłowościach w pliku nvidia.ko Poprzedni sterownik jak ładowałem, to się instalował, ale odpalenie setup lub X-ów powodowało że pokazało logo NVIDIA się zawiesił. NVIDIA, chyba nie lubi swoich klientów, zwindowsiła się, bynajmniej postępują tak samo, monopol niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Może cię zaskoczę ale najnowsze sterowniki nvidii nie działają z kartami TNT, TNT2 więc nie masz się co męczyć bo i tak nie zadziałają. Zainstaluj sobie starszą wersję najlepiej 1.0-6111. Te, a nie orientujesz się, jak jest ze sterami z paczek? Bo mi mimo usilnych starań nigdy system nie powstał, a instalowałem paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Jak jest ze sterami z paczek to nie wiem, wiem tylko że najnowsze stery nie działają na TNT, trochę o tym czytałem na forum nvidii (chyba nvidia coś sknociła bo w pliku readme do tych sterów pisze że działają na TNT) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Styczeń 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Jak zainstalować stare stery na nowym jądrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi