Skocz do zawartości

Zmiana Gamy I Kolorów

dboxman

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie czy można zmienić jasność gamy w fedora3 mimo zredukowania jasności na minimum w monitorze dalej monitor zabardzo wali mi po oczach jeśli ktoś wie coś na ten temat to prosił bym o odpowiedz

wiem (_napewno_ → na pewno) ORT ze w mandreake mozna zmniejjszyć game w centrum sterowania tylko ze mandrake to shit nawet dnia niezagościł na moim komputerze

zgadza sie jest centrum sterowania urzadzenia peryferyjne ekran tylko że tam niemozna nic zmienic (_oprucz_ → oprócz) ORT rozmiar ekranu i rozdzielczosc monitora (_niema_ → nie ma) ORT mozliwosci regulacji gamy moja karta grafiki gforce4 mx 64 mb niewie moze trzeba zainstalować karte??

zgadza sie jest centrum sterowania urzadzenia peryferyjne ekran tylko że tam niemozna nic zmienic (_oprucz_ → oprócz) ORT rozmiar ekranu i rozdzielczosc monitora (_niema_ → nie ma) ORT mozliwosci regulacji gamy moja karta grafiki gforce4 mx 64 mb niewie moze trzeba zainstalować karte??

Mam taka same karte graficzna, zainstalowane stery do nvidi i w centrume sterowania-> urzadzenia peryferyjne->ekran mam mozliwosc zmieniania gammy , kolorow itp.

nividia geforce4(generic)

Tak system wykrywa Twoją kartę i stosuje domyślny sterownik nv. Jak zainstalujesz sobie sterowniki nvidia, to będziesz miał to co trzeba.

Tylko nie pytaj jak zainstalować - na tym forum jest instrukcji na pęczki (polecam rpm z livny)

The Structorr dzieki za podpowiedz z komedy nvidia-settings pojawia sie meni konfiguracyjne nvidi i wszystko gra lecz po zainstalowałem sterowniki do nvidi z rpmów tak właśnie zainstalowałem w centrum ster urzadzenia peryferyjne (_niemam_ → nie mam) ORT mozliwosci zmian jest to samoi co było wczesniej