Chamaeleo Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Mam pytanie odnośnie instalacji sterowników eagle dla Sagem'a. Moja instalacja wygląda następująco: 1. Rozpakowuje sterowniki 2. Przechodzę do katalogu z rozpakowanymi sterownikami 3. Robię dowiązanie: # ln -s /usr/src/linux-2.6.9-1.667 /usr/src/linux 4. W katalogu z rozpakowanymi sterownikami wydaje polecenie: # ./autogen.sh i tutaj następuje problem, ponieważ wyświetla mi się: ./autogen.sh: line 3: aclocal: command not found Tutaj mi ręce opadają, a jak dorzucę do tego jeszcze: # ./configure to pojawia się co następuje: checking for gcc... no checking for cc... no checking for cc... no checking for cl... no configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH See `config.log` for more details Proszę o pomoc, bo nie wiem juz co robić. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pesto Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 checking for gcc... no checking for cc... no checking for cc... no checking for cl... no gcc - "te słowa mówią wszystko..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chamaeleo Napisano Styczeń 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Rozumiem, że chodzi o brak odpowiednich bibliotek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Owszem. apt-get install gcc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Styczeń 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2005 Zainstaluj gcc, na płytach musi być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chamaeleo Napisano Styczeń 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2005 Stokrotne dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi