kch139 Napisano Styczeń 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2005 Proszę o pomoc przy uruchomieniu modemu.Nie znam się na linukxie,i nie tylko. Zainstalowałem programem inst. hsflinmodem-4.06.06.02-1i586.Instalacja powiodla się,ale w ;Network..;modem prawdopodobnie nie został wykryty(nie znam angielskiego).Po utworzeniu połączenia,przy aktywacji wyskakuje okno z błędem( mru <n> Set MRU value to <n> for negotiation. See pppd(8) for more options ).Instalowałem to przedtem na terminalu,tylko że za dużo namieszałem, bo instalowałem tez :tar.gz i src.rpm;ale błąd był ten sam.W kppp przy testowaniu modemu pojawia się komunikat że modem jest zajęty.Po tej instalacj nie mam dowiązania /dev/ttySHCF0. krzysztof. Może mi ktoś pomoże,to forum nie powstało chyba do rozpowszechniania windows`a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolczok Napisano Luty 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2005 Wydaje mie sie czy masz na mysli modem (winmodem) pci na czipsecie conexanta? Bo jesli tak to stery do takich rzeczy sa na www.linuxant.com. Ja mialem avacs'a na tej kostce i stery wlasnie z tamtad sciagnolem a nazywaly sie: hsfmodem-<wersja>.tar.gz-jak zrodla instalowac jest na forum ( nie wiem czego ale jak rpm instalowalem to nie dzialalo :?: ). Potem po instaloacji w konsolce (jako root) wklepalem hsfconfig, odpowiedzialem na kilka pytanek i juz. Niesty w pelni funkcjonalny sterownik jest platny a ten jako darmowy ma ograniczenia, i to spore . Aha, instalator robi dowiazanie do /dev/modem wiec nic ci sie nie musi pojawiac nowego w menu urzedzen przy konfiguracji polaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Luty 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2005 Możesz poszukać też na http://www.linmodems.org/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi