genek11 Napisano Styczeń 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2005 Witam!!!!Pomozcie jak zainstalowac i co jest potrzebne do instlacji gdesklets w Fc3 Z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganja Napisano Styczeń 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2005 Zainstaluj sobie synaptica, dodaj nieoficjalne repozytoria, i z rpmow wgrasz. "Displays" z rpmow moga nie dzialac (powod ***), wiec sciagnij je z gdesklets home page Displaye siem instaluje z menu gdesklets wybierajac plik tgz, xczy jakos tak, ale nie rozpakowny. ***Dodatkow niektore trzebsa z juz rozpakownego pliki *.bin uruchomic z konta root. Pozatym do StarterBara musisz zainstalowacd pyxdg (ja z synaptica mam) !!! Nie instalowalem z tych repozytowiow ale sproboj te rpmy (sa nawet pod FC3) z wyszukiwarka RPM'ow W razie jakis problemow slij na gg: 1821260 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Styczeń 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2005 ech....probowałem z gdesklets juz przeroznymi sposobami....kompilacja, paczki, apt-get. teraz znowu sprobowałem, i jak zwykle: Aplikacja "gDesklets" nieoczekiwanie zakończyła działanie. Mozesz powiadomić programistów... A jak odpale z terminala gdesklets shell to: (gDesklets Shell:9519) : GConf-CRITICAL **: file gconf-client.c: line 547 (gconf_client_add_dir): `gconf_valid_key (dirname, NULL)' failed Ktokolwiek widział? Ktokolwiek wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Aplikacja "gDesklets" nieoczekiwanie zakończyła działanie. Mozesz powiadomić programistów... U mnie jest podobnie. Punkt pierwszy mam prawie taki sam, czyli: "Aplikacja "gDesklets" nieoczekiwanie zakończyła działanie. Mozesz powiadomić programistów...". Ponadto w terminalu otrzymuję po jakimś czasie taki wynik: |10:00:09|~>gdesklets Starting gdesklets-daemon... Cannot establish connection to daemon: timeout! a punkt drugi, czyli próba wpisania w terminalu "gdesklets shell" kończy się uruchomieniem pustego okienka i zaraz obok niego pojawia się okienko jak w punkcie pierwszym, tyle że w przeciwieństwie do przedmócy nie dostaję żadnego komunikatu. Czy ktoś wie co można z tym zrobić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Ten gdesklets wydaje się tak samo rozwalony, jak swego czasu checkinstall. Chyba jedynym wyjściem będzie poczekanie na nowszą wersję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Luty 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2005 Ten gdesklets wydaje się tak samo rozwalony, jak swego czasu checkinstall. Chyba jedynym wyjściem będzie poczekanie na nowszą wersję Obawiam sie ze wczesniej zainstaluje sobie na dysku Gentoo + KDE + superkarambe (partycje juz mam przygotowane ) Mam tylko nadzieje ze skompilowane KDE działa stabilnie bo miałem z tym straszne problemy pod Mandrakiem. Wiec jak zmienialem system na Fedore to (_odrazu_ → od razu) ORT i zmieniłem KDE na Gnoma i działa stabilnie (Nie wiem tylko czy to zasługa Fedora Core czy Gnoma ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szazy Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 coz mi sie udalo zainastalowac chodzi to w miare miare postaram sie podac adres stronki z ktorej pobralem rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2005 Szazy: Będę bardzo wdzięczny. Już mi się znudził taki wygląd mojego desktopu, a wolę jednak gnoma od kde. Zwłaszcza, że nie mam coś szczęścia do aplikacji zmieniających wygląd desktopu, gdyż swego czasu superkaramba na (jeszcze wówczas) Auroxie 9.2 też nie za bardzo u mnie chodziła. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szazy Napisano Luty 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2005 podaje stronki z ktorych sciagalem ale mowie z gory zajelo mi to kolo 2 godzin http://rpmfind.net/linux/RPM/dag/fedora/3/...c3.rf.i386.html http://rpmfind.net/linux/RPM/dag/fedora/3/....rf.noarch.html i nie od razu dzialalo ale coz byl pot byly lzy ale zabraklo krwi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2005 Witam. No niestety u mnie nie jest tak wesoło. Jedyne co udało mi się uzyskać po zainstalowaniu tych paczek, to taki sam efekt jaki miałem wcześniej kompilując ze źródeł, czyli komunikat o błędzie i timeout przy łączeniu z demonem. Nie wiem jak sobie poradzić z tym problemem. Może tego demona trzeba gdzieś przekopiować, czy coś, ale nie mam pojęcia gdzie i czy to (_wogóle_ → w ogóle) ORT jest potrzebne. Udało mi się skompilować jak na razie działającą wersję 0.26 ale niestety większość bajerów ze strony Gdesklets Home nie chce działać na tak starej wersji. Może i rzeczywiście trzeba będzie poczekać na wersję, ale skoro wersję 0.33.1, 0.32 nie chcą współpracować to nie wiem, czy się doczekam na wersję, która jest ok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szazy Napisano Luty 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2005 ale to jest z wersji 0.31 trzeba to instalowac tzw. w locie u mnie to poszlo nawet synaptic sie nie rzuca poszukam jeszcze moze bedzie cos pasowac Tobie http://dag.wieers.com/packages/gdesklets/ http://dag.wieers.com/packages/gdesklets-goodweather/ http://darkshram.dyndns.org/lpt/rpm2html/U...e_Desktops.html moze teraz pojdzie jakby cos daj znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KozaK Napisano Luty 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 20, 2005 Hej. Dzięki Szazy za pomoc. Udało mi się pare minut temu skompilować wersję 0.30 i póki co działa, choć nie wszystko chce na tym chodzić. Na razie jednak musi mi to wystarczyć, bo muszę się trochę wziąć do nauki i dziś już nie mam czasu się dalej bawić. Jak będę miał chwilę wolną, to spróbuję ruszyć te rpmy, które mi podrzuciłeś. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luc4s Napisano Luty 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2005 To moj pierwszy post na forum wiec.. Witam (_linux'a_ → Linuksa) ORT mam od paru dni wiec moja wiedza na jego temat jest nikla jednak poradzilem sobie z problemem "timeout" w gdesk a moze to komus pomoze wystarczy uruchomic logview i doinstalowac wszytkie paczki ktorych brakuje do działania, w moim przypadku bylo to: GConf,gnome-python2-gconf,gnome-vfs po tym zabiegu wszystko chodzi idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2005 To moj pierwszy post na forum wiec.. Witam (_linux'a_ → Linuksa) ORT mam od paru dni wiec moja wiedza na jego temat jest nikla Fajnie, obsługi (_linuxa_ → Linuksa) ORT uczy się od gdesklets PS. Też witam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2005 To moj pierwszy post na forum wiec.. Witam (_linux'a_ → Linuksa) ORT mam od paru dni wiec moja wiedza na jego temat jest nikla Fajnie, obsługi (_linuxa_ → Linuksa) ORT uczy się od gdesklets Bo to bardziej ekscytujące niż nauka konsolowych komend ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi