Siela Napisano Styczeń 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2005 Zainstalowalem sobie ten programik sciagniety ze strony producenta..... (wersja *.install) Niestety po probie uruchomienia z konsoli otrzymuje komunikat: Fatal: no GLX extension in display :0 Error: unable to open graphics system co jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Styczeń 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 31, 2005 A sterowniki do karty graficznej zainstalowales?? Tak tylko pytam napisz bo tak mi wyglada ze pyta sie o GL no ale nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano Luty 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2005 OK po prostu nvidia-kernel-module musiałem zainstalować odpowiednio do kernela.... Za to otrzymuję kolejny komunikat: /usr/local/ML3D/lib/moonlight/libgcc_s.so.1: version `GCC_3.3' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6) Przecież mam GCC w wersji nawet 3.4 Już powoli zaczyna mnie tu wkurzać [ADDED] Naprawiłem powyższy błąd. Dla potomnych zostawiam informacje jak tego dokonać Wpiszcie po prostu te komendy do konsoli: cd /usr/local/ML3D/lib/moonlight/ rm -f libgcc_s.so.1 Aha dla wiadomości, trzeba mieć uprawnienia administratora (prawdopodobnie) aby skasować ten plik. Dzięki tym działaniom program rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi