PrimalBeast Napisano Luty 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2005 Hi ! Własnie przesiadłem się na FC3 spod XP pro. Zauwazylem ze obciazenie procesora w pustym GNOME siega 100%. Czy to jest normalne ? Nie mam uruchomione nic poza desktopem a program do monitorwania (standartowy w Gnome) pokazuje zuzycie 100% BTW, na FC przesiadlem sie w poniedzialek, we wtorek dorobiłem NEO a teraz pisze z pracy (W2k). Dzis przymiezam sie do instalacji nowych sterownikow do ATI radeon9000, myslicie ze to pomoze ?. Pzepraszam, jesli cos mieszam ale (_linuxa_ → Linuksa) ORT uzywam od 3 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Luty 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2005 to nie jest normalne i tak nie powinno być wpisz w terminalu top i podaj co ci wypisało Zajrzyj jeszcze do /etc, masz tam fordery cron cron.daily itp. Zanjdują się tam pliku które są dodatkowa czasem wykonywane. Możesz wywalić slocate tylko np. wyszukiwanie będzie trwało więcej. Co do mnie to prawie wszystkie pliki z tamtad wywaliłem i jest ok. Ponado powywalaj usługi, poszukaj na forum, było, artykuły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrimalBeast Napisano Luty 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2005 Juz chyba ok (czemu to nie wiem) TOP pokazuje tylko jakies 1.2% - 20% w zależności co robie BTW wyłączyłem pare usług i na razie Fedora działą. Grzebe dalej, zobaczymy co wygrzebe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruha Napisano Luty 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 2, 2005 Heya Ja czasem tez mam podobny problem... 99% zasobow wcina gst-thumbnail pomaga kill... Albo jakis bug albo mam cos zwalone w configu Ktos cos wie na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrimalBeast Napisano Luty 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 4, 2005 U mnie w tym momencie niejaki prelink zeżera 99% mocy procesora do czego toto służy ? To jakieś indeksowanie jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winiu Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Wystarczy tylko wpisać prelink i już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi