Sahin Napisano Luty 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 3, 2005 Witam Wkońcu znalazłem trochę czasu żeby zająć się moim systemem i ulepszyć XFCE4, które ostatnio używam. Postanowiłem usunąć KDE, które swoją drogą bardzo lubiłem, ale nie podobały mi się w nim dwi rzeczy - szybkość i to, że nie mogłem dobrać ładnej czcionki Usunąłem prawie wszystkie pakiety KDE oprócz niektórych bibliotek potrzebnych do najlepszego odtwarzacza filmów czyli Kaffeine i paru innych programów. Chciałem zostawić również Konquerora ale w tym wypadku musiałbym zostawić prawie całe KDE, a Nautilus bardzo dobrze się sprawuje. W XFCE4 brakowało mi możliwości umieszczania ikon na pulpicie, więc (_wykożysta_ → wykorzysta) ORTłem do tego (_menadżer_ → menedżer) ORT plików Gnome czyli Nautilusa. Z Gnome też zainstalowałem sobie panel i Control Center (niestety do centrum sterowania KDE się nie umywa ), który był konieczny do zmieniania tapety na pulpicie i tworzenia aktywatorów. I teraz pare pytań: 1. Chcę stworzyć na panelu XFCE4 skrót do konsoli w trybie administaratora (gnome-terminal), jak miałem jeszcze kde to wystarczyło przed poleceniem dodać kdesu, jak to będzie w Gnome albo w XFCE4 :?: 2. Jak w GDM włączyć automatyczne logowanie, żeby nie pokazywał ekranu logowania tylko od razu sam zalogował nie pytając o login i hasło użytkownika :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi