San Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Witam! mój dysk podzielony jest tak: |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| co mogę zrobić by połączyć niebieską z czerwoną? niebieska - ext3, Fedora zielona - swap czerwona - ext3, Red Hat - do skasowania... Pozdrawiam! San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Nie musisz łączyć partycji, skasuj zawartość "czerwonej" partycji i podmontuj do "niebieskiej" np. jako : /home wtedy zawartość z /home "niebieskiego" musisz przenieść do wyczyszczonego "czerwonego", później odpowiedni wpis w /etc/fstab i reboot. I masz wszytko w jednym drzewie katalogów. Lub poprostu podmontuj poprzez wpis w /etc/fstab np. /home/jakiś_katalog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Luty 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2005 tak też zrobiłem, dzięki jeszcze pytanko: jak sprawdzić co mi tak zaśmieca dysk? mam 'niebieski' pdziewięć Gb a pozostało na nim 1 Gb... System zajmuje ~6, a co z resztą? Pozdrawiam! San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi