idzik Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Witam. Czy mozna przejsc z wersji FC1 do np FC2 lub FC3 za pomoca jakiegos programu? np apt-get? I czy jest to bezpieczne? i jak to zrobic? A sa jakies inne sposoby? Chodzi o to aby nie instalowac na nowo, tylko zrobic zwykle update. Z gory dziekuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Jak masz FC3 na płytkach możesz wybrać uaktualnienie zamiast nowej instalacji. Tylko nie zawsze jest to bezbolesne, czasem mogą pojawić się problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Luty 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Przy instalacji jakies nowszej wersji fc masz do wyboru: upgrade, nowa instalacja.. i masz do wyboru.. przy wyborze upgrade'u o ile dobrze pamietam trzeba tylko podac partycje mu.. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idzik Napisano Luty 8, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 8, 2005 Wlasnie o to chodzi zeby te aktualizacje zrobic plynnie. Zadnych plytek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Luty 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 22, 2005 a idzie taka aktualizacje zrobic przez internet ??? ??? czy niestety zmuszony jestem do sciagniecia plików .iso z obrazami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Luty 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2005 a idzie taka aktualizacje zrobic przez internet ??? ??? czy niestety zmuszony jestem do sciagniecia plików .iso z obrazami Płytki warto pobrać w każdej sytuacji. O ile mi wiadomo, dystybucję da się upgrade'ować do nowszej (choć nie wiem czy Fedorę też). Wydaje mi się, że lepiej pobrać obrazy .iso i wypalić, bo przecież płyta to płyta - zawsze jest. Gdy wgrasz przez internet stanie się to ulotne , po ewentualnej awarii zostajesz na lodzie. Osobiście robiłem upgrade z FC1 -> FC2, potem FC2 -> FC3 i wszystko działa wyśmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zach Napisano Marzec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 10, 2005 Witam - wiem ze to moze temat stary i nie aktualny ale mam pytanie - czy jak zapuszcze upgrade z 2 na 3 to czy poza zmiana systemu pliki konfiguracyjne pozostana czy bede musial ustawiwc wszytko od nowa? - chodzi mi glownie o konta uzytkownikow i konfiguracje sieci. (server) Bardzo prose o pilna odpowiedz druga sprawa - przy uruchomionym updates z 2na 3 w momencie wybrania opci ze updejtuje a nie nowy system - wyswietla taki komunikat "Blad podczas montowania hde3 jako /opt: (_niema_ → nie ma) ORT takiego pliku ani katalogu. Prawdopodobnie partycja ta nie zostala sformatowana" co mam robic bo tylko jest mozliwy restart systemu:((((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi