Skocz do zawartości

Clam Antivirus

jagiellon

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Tak z ciekawości próbuję uruchomić Clam Antivirus, który zainstalowałem sobie z extra'sów pochodzących z http://fedora.us. Zainstalowałem odpowiednie paczki dla Fedory (użyłem (_apt'a_ → apta) ORT) i nie moge tego odpalić. Czy ktoś wie jak to zrobić??

Dzięki za informację.

A tak z innej beczki - uważasz, że warto używać antivir'a pod FEdorą (czy (_wogóle_ → w ogóle) ORT (_linux'em_ → Linuksem) ORT)??

Dla jasności. ClamAV jest przeznaczony do pracy na serwerach pocztowych. Służy do skanowania załączników. Nie chroni on Twojego Linuksa tylko komputery użytkowników win, którzy mają konta e-mail na Twoim serwerze. Instalowanie ClamAV na desktopie mija się z celem.

Pozdrawiam

kilka jest ale sa bardzo szybko neutralizowane... takze po jaki wał ?! ;]

Neutralizowane czyli co, pewnie poprostu powstają nowe wersje na które wirus nie działa :P , nie miałem doczynienia z wirusami w (_linuxie_ → Linuksie) ORT(i wole nie mieć, odpukać) i ich przeciwdziałaniu, ale wolałbym się troche dowiedzieć. Nie zawsze chce się aktualizować system temu pytam

No, więc Peter15 ktoś mądry kiedyś tu wspomniał, że powstają od razu sotosowne łaty, dodatki, poprawki w kodzie, nowe poprawione wersje softu i tak wszystko jest na bieżąco ok.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...