tomek369 Napisano Luty 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2005 Problem mam nastepujacy... Mialem sobie FC3, pozniej podlaczylem modem Motorola SurfBoard na USB i przy uruchamianu kompa kudzu sie wlaczylo i zkonfigurowalo sie samo. Pozniej zainstalowalem Auroxa (nie formatowalem dysku, przy instalacji wybralem zeby usunal wszystkie partyczje (_linuxowe_ → linuksowe) ORT)... jakos mi sie nie spodobal (miedzyinnymi dlatego ze nie wykryl tego modemu) i wrocilem do fedory (takze usun partycje (_linuxowe_ → linuksowe) ORT) i jest tak samo jak w Auroxie - nie skonfigurowal mi sie ten modem. Jak odlacze go i uruchamiam komputer ponownie to odpala sie kudzu i pyta czy deinstalowac - daje ze tak... Potem jak podlaczam spowrotem modem juz nie pyta przy starcie... Dlaczego tak jest? Aha... moze sie przyda - za pierwszym razem jak sie skonfigurowal uzywal hotpluga. Aha, no i PenDriveUSB mi tez nie wykrywa. A wykrywal! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro Napisano Luty 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2005 Spróbj dodać do /etc/modprobe.conf alias usb-controller ehci-hcd alias usb-controller1 usb-uhci alias eth0 usbnet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek369 Napisano Luty 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2005 No juz sobie poradzilem, wyklikalem to Aplikacje -> Narzedzia systamowe -> Internet Confoguration Wizard a w nim Ethernet connection, Naprzod, wybralem z listy modem i wszystko jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi