chakjer Napisano Luty 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2005 instalowalem aptem mplayer i... jaki plik config on czyta lub jak go zmusic do czytania pliku config ja mam cos takiego mplayer syf.avi a on mi na to MPlayer 1.0pre6-3.4.2 © 2000-2004 MPlayer Team CPU: Advanced Micro Devices Athlon MP/XP/XP-M Barton (Family: 6, Stepping: 0) Detected cache-line size is 64 bytes CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 0 Linux RTC init error in ioctl (rtc_irqp_set 1024): Brak dostępu Try adding "echo 1024 > /proc/sys/dev/rtc/max-user-freq" to your system startup scripts. Opening joystick device /dev/input/js0 Can't open joystick device /dev/input/js0 : Nie ma takiego pliku ani katalogu Can't init input joystick Setting up LIRC support... mplayer: could not connect to socket mplayer: Nie ma takiego pliku ani katalogu Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control. Playing syf.avi. AVI file format detected. VIDEO: [XVID] 512x384 24bpp 25,000 fps 1021,4 kbps (124,7 kbyte/s) Clip info: Software: VirtualDubMod 1.5.10.1 (build 2366/release) ========================================================================== Opening audio decoder: [liba52] AC3 decoding with liba52 Using SSE optimized IMDCT transform AC3: 2.0 (stereo) 48000 Hz 128,0 kbit/s Using MMX optimized resampler AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, 16 bit (0x10), ratio: 16000->192000 (128,0 kbit) Selected audio codec: [a52] afm:liba52 (AC3-liba52) ========================================================================== Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device. Exiting... (End of file) a gdzie cos takiego Reading config file /etc/mplayer/mplayer.conf Reading config file /home/chakjer/.mplayer/config ludzie no szlag mnie trafi jeszcze raz mi taka wtope fedora zrobi a powanie sie zastanowie nad mandrakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit664 Napisano Luty 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2005 Jak Fedora jest winna za apt to idź do Mandrake...., a co do wyboru configa to: man mplayer..... a wyjscie dla: selected video_out (-vo) device mozna i w GUI i wtedy nie musisz zgadywać który config jest czytany.... (u mnie xv jako -vo chodzi bez zarzutu....) Po co te nerwy? nawet jak Ci nasze forum nie wystarcza to zawsze przecież zostaje Mandrake.... Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chakjer Napisano Luty 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2005 "...Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device...." dokladnie znaczy ze nie moze otworzyc sterownika obrazu ktory jest czytany z config ktory w praktyce nie jest czytany ( byc moze nawet nie zamieza go czytac) mplayer -vo xv spokojnie odpalai nie wywala bledu a to wszystko tylko po to aby dzialal wtyczka w firefoxie poniewaz ona korzyta z mplayera a nie gmplayer proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi