FastRed Napisano Luty 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2005 Witam. Posiadam następujący sprzęt: płyta główna Epox 8krai2, sieciówka Realtek, dwa dyski - 80 GB i 20 GB, na tym drugim zainstalowałem FC3. Podczas instalacji systemu zaznaczyłem opcję automatycznego przyznawania adresu IP poprzez DHCP. Podczas uruchamiania systemu wystąpił błąd podczas inicjalizacji eth0. Ustawiłem manualnie adresy ip, maski, bramki i DNSy. Teraz połączenie sieciowe startuje bez błędów, ale ciągle nie działa. Zapuściłem ping na bramke(w moim przypadku 192.168.3.1) i na onet.pl - w obu przypadkach pingi nie docierają. Wcześniej bawiłem się Auroxem 9.2 i Mandrake'iem 10.0, w tych dystrybucjach nie było żadnych problemów z połączeniem. Próbowałem przekładać sieciówkę do innych slotów - to również nie pomogło. Wyelimowałem wystąpienie błędu podczas instalacji poprzez powtórne zainstalowanie systemu. Z góry dziękuję za propozycje rozwiązania mojego problemu, podoba mi się fedorka ale problemy z internetem uniemożliwiają mi korzystanie z niej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
durin Napisano Luty 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2005 (edytowane) Ja także dołącze się do tego postu. Mam identyczny problem, ale w moim przypadku i ponowna reinstalacja niepomogła .Ja także wcześniej pracowałem na Mandraku 10 i niemiałem z tym żadnych problemów, dopiero tutaj. Pomózcie Rozwiązałem to w ten sposób, z nieoceniną pomocą MrReal'a : ethtool -s eth0 /speed 10 /duplex full /autoneg off Edytowane Luty 17, 2005 przez durin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi