Skocz do zawartości

Błąd Z Połączniem

FastRed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam następujący sprzęt: płyta główna Epox 8krai2, sieciówka Realtek, dwa dyski - 80 GB i 20 GB, na tym drugim zainstalowałem FC3.

Podczas instalacji systemu zaznaczyłem opcję automatycznego przyznawania adresu IP poprzez DHCP. Podczas uruchamiania systemu wystąpił błąd podczas inicjalizacji eth0.

Ustawiłem manualnie adresy ip, maski, bramki i DNSy. Teraz połączenie sieciowe startuje bez błędów, ale ciągle nie działa. Zapuściłem ping na bramke(w moim przypadku 192.168.3.1) i na onet.pl - w obu przypadkach pingi nie docierają.

Wcześniej bawiłem się Auroxem 9.2 i Mandrake'iem 10.0, w tych dystrybucjach nie było żadnych problemów z połączeniem. Próbowałem przekładać sieciówkę do innych slotów - to również nie pomogło.

Wyelimowałem wystąpienie błędu podczas instalacji poprzez powtórne zainstalowanie systemu.

Z góry dziękuję za propozycje rozwiązania mojego problemu, podoba mi się fedorka ale problemy z internetem uniemożliwiają mi korzystanie z niej.

Pozdrawiam.

Ja także dołącze się do tego postu. Mam identyczny problem, ale w moim przypadku i ponowna reinstalacja niepomogła :( .Ja także wcześniej pracowałem na Mandraku 10 i niemiałem z tym żadnych problemów, dopiero tutaj. Pomózcie

Rozwiązałem to w ten sposób, z nieoceniną pomocą MrReal'a :

ethtool -s eth0 /speed 10 /duplex full /autoneg off

Edytowane przez durin