San Napisano Luty 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2005 Witam! kolejne moje pytanie dziś to: jak otworzyć port na firewall'u? chodzi o Mułka i o to że chcę mieć (na powrót) HighID w związku z tym muszę otworzyć odpowiedni port... tylko nie wiem jak . i czy można by było do tego dodać warunek usługi-eDonkey? tak dla bezpieczeństwa czy już wystarczająco bezpiecznie jest? Pozdrawiam! San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfred Napisano Luty 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2005 (_niewiem_ → nie wiem) ORT jaka masz wersje ale jesli 1.0.1 to przejdz do zakladki Policy na pasku narzedzi kliknij "Add Rule" no i wpisz port (umnie to 4662) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Luty 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2005 wywala mi error że to nieprawidłowy port... czy coś poza portem muszę wpisywać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfred Napisano Luty 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2005 wywala mi error że to nieprawidłowy port... czy coś poza portem muszę wpisywać? w osilku przy podlaczaniu do serwera masz napisany nr portu (tam gdzie jest lista serwerow) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Luty 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2005 (edytowane) Ave! z przepuszczaniem połączenia sobie poradziłem teraz mam nowe pytanka związane z Firestrterem: 1. Czy da się dać prawa Roota dla Firestratera na stałe? Chodzi o to bym nie musiał wpisywać za każdym razem hasłe (a raczej by rodzina nie musiała go znać ) 2. Czy da się go zmusić do startowania na starcie systemu? 3. Zamula... - czy da się coś zrobić z logami (ażeby nie było ich tak wiele bo po 3k *zaczyna chodzić jakby chciał a nie mógł...) * przepraszam, właśnie sprawdziłem... 59590 zablokowanych połączeń z czego 1646 poważnych. ale po wyczyszczeniu log'a zużycie procka spadło nieznacznie sądzę że to wina ilości połączeń bo jest ich od groma i ciut ciut... czy jest na to sposób? są to głównie połączenia od muła... czy jest jakaś komenda na zrestratowanie wszystkich połączeń w terminalu? Pozdrawiam! San Edytowane Luty 28, 2005 przez San Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi