guma Napisano Luty 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2005 Cześć mam Fedore Core 2 na sprzeciku: Athlon XP 2200+ GeForce 440 MX (ściągnięte i zaistalowane sterowniki nVidi) 512MB ramu Po instalacji mplayera mam taki problem z odtwarzaniem filmów: -gdy włanczam film w mplayerze to głos działa bez problemów lecz obraz filmu odtwarzany jest klatka pokltace ale tak jakby odtwarzana była mniej niz jedna klataka na sekundę, próbowałem z róznymi "sterownikami wyjści video"(video output) lecz to wcalne nie poprwaia odtwarzania. po kompilacji źródła sytuacja powtarza sie biblioteki oraz kodeki najnowsze jakie były sciągnełem i zainstalowałem. -gdy wlączony ma np XMMS i spauzowany utwór włączam mplayera (_niemam_ → nie mam) ORT dzwięku lecz obraz chodzi idealnie. Wiec nie wiem co za zonk, wdodatku że XINE chodzi bezproblemowo, oraz pod auroxem na RH9.0 mplayer chodził bezproblemowo. Pomocy Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Guma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sahin Napisano Luty 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 12, 2005 Ja miałem również dużo problemów z MPlayerem, poprostu jest on bardzo niedopracowany. Dlatego szybko zmieniłem go na Kaffeine. Tobie też to radzę zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano Luty 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2005 Zeby nie zakladac nowego topicu dopisze tu (mam nadzieje ze ktos mi pomoze.......) a wiec chcialem zainstalowac mPlayera, postepowalem krok po kroku zgodnie zi instrukcjami w tutorialu: http://www.fedora.pl/site/index.php?option...id=55&Itemid=34 doszedlem do punktu 7 wlacznie, a ze po odpaleniu jakiegokolwiek filmy mplayer mi sie wieszal to przystapilem do nastepnych krokow. I co sie stalo? po wydaniu polecenia '/etc/cron.daily/prelink' przestala mi chodzic neostrada (sterowniki eagle dla Sagem fast)........... Tzn przestala dzialac to za duzo powiedziane, po prostu wyglada na to jakby DNS nie dzialal (tzn Kadu dziala, pinguje po ip ale juz po www.wp.pl nie chce...). Co sie schrzanilo?? Robilem to wszystko na jajku 2.6.10-1.760 ale teraz i na starych jajkach jest to samo. Problem u tepsy odpada bo teraz pisze spod winxp i jest wszystko ok:( Reinstalowalem stery eagle, przywrocilem w /etc/sysconfig/prelink PRELINK_OPTS="-mR --no-exec-shield" spowrotem na PRELINK_OPTS=-mR i zapuscilem ponownie /etc/cron.daily/prelink ale nic nie pomogło. help! co mam robic????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2005 Byku sprawdz jeszcze dla pewności, co masz w /etc/resolv.conf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi